Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 17 juni 2021

Jaimie Vaes, alles over de vriendin van Lil Kleine

Jaimie Joanne Vaes is geboren op 17 augustus 1989 in Den Haag. Ze volgde de opleiding Fashion Styling and Design aan de Artemis Styling Academy in Amsterdam. Daarna is ze als styliste aan de slag gekomen. Wat doet Jaimie Vaes allemaal? Ze was MTV presentatrice, waarin ze het programma Just Tattoo Of Us presenteerde. Daarnaast ze zette de kledinglijn JORIK op. Alsof het nog niet genoeg is heeft Vaes ook haar eigen realityserie, Jaimie: In the Vaes Lane. Ook is ze Instagrammodel, ofwel influencer. Bekende vrienden heeft Jaimie Vaes ook, ze is goed bevriend met Estelle Cruijff en Koen Kardashian. Het meest bekend is ze echter van haar turbulente relatie met Lil Kleine.

Inhoudsopgave

Lil Kleine

Sinds 2017 heeft Jaimie Vaes een relatie met de 5 jaar jongere Jorik Scholte, beter bekend als de rapper Lil’Kleine. De twee kenden elkaar al 7 jaar voordat ze een relatie aangingen, Vaes is de styliste van Scholte geweest. Op dat moment had Jorik Scholte nog een relatie met Monica Geuze. Er was vanwege het leeftijdsverschil tussen Vaes en Scholte echter geen sprake van liefde op het eerste gezicht. Toen de twee elkaar leerden kennen was Scholte 15 en Vaes 20 jaar oud. Het stel is al een hele tijd verloofd en zou in juni 2021 gaan trouwen. In juli 2019 heeft het stel samen een zoontje gekregen met de naam Lío Zion Vaes Scholten, hij is de reden dat de bruiloft tot nu toe is uitgesteld. Een kindje stond trouwens niet op de planning, Lío was “een ongelukje”.

Ibiza

Jaimie Vaes zou tijdens een vakantie op Ibiza in mei 2021 door haar verloofde, Jorik Scholte, in elkaar geslagen zijn, zo werd destijds gemeld door diverse media. Ze zou volgens ooggetuigen bebloed de lobby van het hotel ingekomen zijn. Scholte is hiervoor door de Spaanse politie gearresteerd en moest 2 nachten in een cel doorbrengen. De zaak is uiteindelijk geseponeerd wegens te weinig bewijs. Het stel ontkent het hele verhaal stellig en zegt dat er geen sprake is geweest van fysiek geweld. De twee komen zelfs naar buiten met een mediaverklaring, waarin ze aangeven dat er helemaal niets aan de hand is. Het stel zegt dat er leugens over ze worden verspreid en dat ze erg veel van elkaar houden. In april 2021 kwamen er echter ook al verhalen naar buiten dat een ruzie tussen Vaes en Scholte erg uit de hand zou zijn gelopen. Na beide incidenten werden de opnames van de realityserie Jaimie: In the Vaes Lane, waarvoor Vaes het tweede seizoen aan het opnemen was, stilgelegd.

Ontvolgen op Instagram

In juni 2021 lijkt het, ondanks hun betuigingen dat het goed zit tussen ze en ze van elkaar houden, nog steeds niet helemaal te boteren tussen Vaes en Scholte. Op de verjaardag van hun zoontje Lío krijgen de twee naar verluid wederom ruzie. Wanneer de twee ruzie hebben, stoppen zij wel vaker met het elkaar volgen op Instagram. Ze ontvolgen elkaar. De avond na de verjaardag van kleine Lío was dat ook het geval. Of er ook daadwerkelijk ruzie is, blijft onduidelijk. Het stel doet er zelf geen uitlatingen over.

De mening van…

Verschillende bekende Nederlanders reageren op wat er volgens de media is gebeurd. Zo geeft Olcay Gulzen aan dat huiselijk geweld in alle kringen voorkomt en dat er nooit van weggekeken mag worden. John van den Heuvel stelt dat jeugdzorg maar eens moet langskomen bij het gezin, omdat bij veel mensen jeugdzorg bij mindere verhalen al aan de deur staat. Daarnaast weet van den Heuvel te vertellen dat Scholte serieuze criminele vrienden heeft die zich inlaten met liquidaties. Ook Saskia Noort heeft haar mening over het vermeende voorval, zij zegt dat Jaimie Vaes bij Lil Kleine weg moet. Ook André Hazes jr. houdt zijn mond niet over wat er in de media wordt gezegd. Hazes maakt een grap over de zoon van Vaes en Scholte die op een foto staat met missende voortanden, hij is aan het wisselen.