Sterren op TV
Jafeth Jacobs alias Jacob Grey The Voice of Holland TVOH

Jafeth Jacobs alias Jacob Grey in The Voice of Holland

Jafeth Jacobs alias Jacob Grey is te zien in The Voice of Holland. De zanger, die in het verleden ook al optredens weggaf onder de naam Jahfed, schreef zich in voor de Blind Auditions van het zevende seizoen van TVOH. Dat is niet de eerste talentenjacht waaraan de talentvolle zanger aan meedoet. Hij nam ook een aantal nummers op voor Giels Talentenjacht, maar schopte het niet tot de laatste elf.

Inhoudsopgave

Jafeth Jacobs alias Jacob Grey in TVOH

Jafeth Jacobs, die ook door het leven gaat onder zijn artiestennaam Jacob Grey, is één van de deelnemers aan het zevende seizoen van The Voice of Holland. Dat de zanger meedoet aan de talentenjacht, kwam zelfs voor hemzelf als een verrassing. “Nooit gedacht dat ik het zou doen, maar het gaat echt gebeuren. Zonder enige twijfels geef ik me over aan dit nieuwe avontuur: The Voice of Holland”, schreef hij vrij vertaald op zijn Instagram-pagina.

Jafeth Jacobs bracht zijn eigen uitvoering van het nummer Back to Black van Amy Winehouse ten gehore. Met zijn unieke stem had hij Sanne Hans al gauw voor zich gewonnen. Later volgde ook Ali B. “Het is mooi man”, overtuigde de rapper zichzelf. Aan het eind van het optreden van Jafeth draaiden ook de stoelen van Waylon en Guus Meeuwis nog om. Coach Waylon was vooral onder de indruk van de stem van Jacob Grey. Jafeth koos voor het team van Sanne Hans.

Jacob Grey in de Battles

Jacob Grey, gekleed met zijn hoed, kreeg in Hedon te horen tegen wie hij het op zou moeten nemen uit Team Sanne Hans. De coach koos voor een battle tussen Jacob en Tom Schraven. “Het eerste wat ik dacht, is fack. Hij heeft gewoon een enorme fijne, warme stem”, vertelde Tom over Jacob. “Ik denk dat we qua stemgeluid wel goed matchen voor een battle.” Het nummer dat Grey met Tom mocht gaan zingen, is van Shawn Mendes en heet Treat You Better. Alhoewel de battle volgens velen niet geweldig was, wist Jacob Grey zich wel te kronen tot de winnaar. Hij ging daarmee door naar de knock-outs. In de knock-outs moest hij zich na het zingen van het nummer Wonderful World van James Morrison toch gewonnen geven.

Jacob Grey al jaren bezig met muziek

De inmiddels 27-jarige Jafeth Jacobs alias Jacob Grey timmert al jarenlang aan de weg als muzikant. Muziek kreeg hij er met de paplepel ingegoten, zo vertelde hij al eens aan Jongin Arnhem. “Op jonge leeftijd was ik al veel met muziek bezig. Mijn vader is ook muzikaal, het zit een beetje in de familie. Mijn broer en ik maken allebei van jongs af aan al muziek. Op m’n 14e ben in begonnen met het schrijven van eigen nummers. Toen kreeg ik trouwens ook mijn eerste gitaar”, aldus Jafeth Jacobs, die tegenwoordig eigen nummers schrijft en ook piano speelt. Of hij er ook in geslaagd is om de vier TVOH-coaches te overtuigen, merken we op vrijdagavond bij TVOH.

Jafeth Jacobs alias Jacob Grey is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Sheela | Kirsten Berkx | Nikki Nola | Esri Elianne | Ina van Woersem | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven