Sterren op TV
Jacqueline Gitty Peggy The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Jacqueline, Gitty en Peggy als CPG in The Voice of Holland

Jacqueline, Gitty en Peggy zijn als CPG te zien in The Voice of Holland. Deze drie zangeressen vormen al jarenlang een trio en nu vonden ze het tijd om mee te doen aan een talentenjacht en dat werd TVOH. Het trio maakt muziek onder de naam CPG, dat staat voor Charming, Proud & Gorgeous. De volledige namen van deze dames luiden Jacqueline Jonkers, Gitty Pregers en Peggy Sandaal.

Inhoudsopgave

Jacqueline, Gitty en Peggy als CPG in TVOH

Jacqueline, Gitty en Peggy doen als CPG mee aan The Voice of Holland. Het drietal koos ervoor om zich in te schrijven en verscheen met het nummer I’m So Excited van The Pointer Sisters bij de Blind Auditions. Daar slaagde het trio erin om liefst drie stoelen omgedraaid te krijgen. Het trio kreeg de keuze uit Guus Meeuwis, Ali B en Miss Montreal.

De keuze viel uiteindelijk op Guus Meeuwis. Maar ook de andere coaches waren vol lof. “Waylon, ik wil niet lullig doen, maar echt in Anouk zat nog meer beweging”, beet Ali B zijn collega-coach toe. Ook maakte hij een vergelijking. “Het is gewoon O’G3NE maar dan met Madame-jeanette.” Ook Miss Montreal wilde graag samenwerken met CPG. “Volgens mij is dat echt één groot feestje.” Maar het werd dus Guus. “De uitdaging is natuurlijk om nieuwe dingen te zoeken die bij jullie passen.”

CPG in de Battles

CPG (Jacqueline, Gitty en Peggy) waren op vrijdag 2 december te zien in de Battles van The Voice of Holland. Daar moesten de dames het opnemen tegen Annemarie Brohm, een kandidaat waar ze liever niet tegen hadden gestaan. Het nummer dat de dames moesten zingen, is Free Your Mind van En Vogue. Guus Meeuwis koos uiteindelijk niet voor CPG, die het toch zeker niet verkeerd deden. Ook de steal werd uiteindelijk niet ingezet door de overige coaches. Het zangtrio, dat toch een mooi optreden weggaf in de Battles met hun unieke stemmen, moest het veld dan ook ruimen.

CPG treedt al veel op

CPG heeft in de afgelopen jaren al een aardige naam opgebouwd. Jacqueline (37), Gitty (37) en Peggy (42) zingen niet alleen, maar combineren dat ook met de nodige dans. Daarbij behoren vooral nummers van Donna Sumer, Tina Turner en de Pointer Sisters tot het muzikale vocabulaire van dit trio.

Het drietal bouwde overigens vooral naam op door mee te doen aan de nodige musicals, waaronder The Lion King en Aïda. Sinds kort houdt CPG zich trouwens ook bezig met vloggen. Met de video’s willen de dames graag in kaart brengen wat ze zoal uitspoken. Van optredens tot tripjes naar het buitenland. Iedere zaterdag moet er vanaf 19.00 uur een nieuwe video online verschijnen.

CPG is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 Rachel Kramer | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders