Sterren op TV

Jacob de Vries de ex-vriend van Mischa Blok

Jacob de Vries is de ex-vriend van Mischa Blok, een in Zuid-Korea geboren journaliste en presentatrice. Ze is met name in de radiowereld zeer actief. Mischa is eigenlijk geboren als Eun Hye Park en werd op haar derde geadopteerd door een Nederlands stel.

Jacob de Vries ex-vriend Mischa Blok

Jacob de Vries is net als Mischa Blok werkzaam in de journalistiek. Hij is namelijk manager online bij NPO Radio 1 en presentator van Focus Radio bij de Omroep NTR. Op de werkvloer komt hij zijn geliefde dus zeer regelmatig tegen.

Mischa Blok heeft heftige jeugd

Voor Radio Een Vandaag bracht Mischa Blok al eens een uitgebreide blog. Ze vertelde over haar turbulente jeugd: “Een Zuid-Koreaans kind van twee jaar werd te vondeling gelegd. Ze kwam in een kindertehuis terecht en daarna werd ze met een vliegtuig naar liefhebbende, welvarende ouders in Nederland gebracht.”

“Het klinkt als een sprookje. Maar helaas, alleen de laatste bijzin uit deze – mijn – ontstaansgeschiedenis is waar. Want toen ik een paar jaar geleden mijn zoektocht naar mijn biologische ouders startte, kwam ik erachter dat ik helemaal niet te vondeling was gelegd, ook al stond dit zwart op wit in mijn officiële adoptiedossier.”

Echte naam Mischa Blok is Eun Hye Park

Ik ben gewoon door mijn vader naar het kindertehuis gebracht. Ik heb geen idee of mijn moeder hiervan af wist of überhaupt goedkeurde. Mijn gevoel zegt van niet. Maar mijn moeder heb ik nog steeds niet gevonden, dus ik kan het haar ook niet vragen. Ik probeer me er bij neer te leggen dat ik de precieze reden van afstaan nooit te weten zal komen.

En met mij vele anderen. Want uit alle gesprekken die ik met mede-geadopteerden heb gevoerd, weet ik dat zoveel adoptiedossiers niet stroken met de werkelijkheid. Kinderen die zonder toestemming van de moeder door een familielid naar het kindertehuis zijn gebracht. Het beeld van een kansarm adoptiekind dat gered moet worden, blijkt vaak een sprookje.”

Mischa Blok radiopresentatrice en podcast-koningin

Gelukkig heeft ze inmiddels een schitterend leven opgebouwd in Nederland. Ze werkt als presentatrice op de radio en maakt podcasts als Liefdeslessen en nu Vink én Miss Podcast. In 2021 lanceerde Mischa Blok ook een indrukwekkende podcast genaamd Exen De Podast. Samen met haar ex-vriend Jacob de Vries, met wie de relatie toch stukliep, vertellen ze het verhaal over hun break-up en of ze vrienden kunnen blijven.

“De relatie is over, maar de liefde is er nog steeds. En daarom willen we vrienden blijven, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch gaan we het proberen. Terwijl wij ploeteren, terugvallen en weer opkrabbelen mag jij meeluisteren. We halen herinneringen op, laten dagboekfragmenten horen en vertellen over onze datingavonturen. Zijn we over een jaar nog vrienden”, aldus Blok over de podcast.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#jetsetdog

Een bericht gedeeld door Tommie ???? De Doodle (@ditistommie) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy 2020! Ik wens je een geweldig nieuw jaar toe met veel wandelingen, brokjes, knuffels en dutjes!

Een bericht gedeeld door Tommie ???? De Doodle (@ditistommie) op