Sterren op TV
Isabel Provoost The Voice of Holland TVOH

Isabel Provoost nu in The Voice of Holland

Isabel Provoost is finalist in The Voice of Holland. Nadat deze jongedame in het verleden al mee had gedaan aan The Voice Kids vond ze het nu tijd om zich op te geven voor de volwassen versie van TVOH. Isabel is in het zevende seizoen niet de enige oude bekende uit TVK. Ook Vinchenzo Tahapary bewandelde dezelfde weg. Waar hij in 2012 meedeed aan de talentenjacht, deed Provoost twee jaar later pas mee. Isabel is overigens afkomstig uit Middelburg en heeft er inmiddels al de nodige zanglessen opzitten. Tijd dus voor een nieuw avontuur.

Inhoudsopgave

Isabel Provoost in TVOH

Isabel Provoost is één van de kandidaten aan The Voice of Holland. Ze zong tijdens de Blind Auditions Modern World, een nummer van Anouk. En alhoewel Isabel nog maar zeventien jaar is, wist ze de coaches voor zich te winnen. “Ik doe mee aan The Voice of Holland, omdat ik ook met The Voice Kids heb meegedaan”, legde ze uit voor haar auditie. “Ik wil kijken of ik in The Voice ook ver kan komen. Mocht dat lukken, dan is haar droom nog niet voorbij. Ze wil graag nog eens zingen op het hoofdpodium van Concert at Sea.

Isabel moest tijdens haar Blind Audition even geduld hebben, mag zag uiteindelijk de stoel van Sanne Hans, Ali B en Guus Meeuwis draaien. “Dit is een auditie waarbij ik denk: als ik hier niet op druk, dan moet ik nu naar achter lopen en zeggen dat ik niet geschikt ben voor deze stoel. Dit was gewoon aan alle kanten goed, er is niets op aan te merken”, vertelde Meeuwis. Het commentaar van Sanne Hans overtuigde Isabel echter net een beetje meer.

Isabel Provoost in de Battles van TVOH

Isabel Provoost was de eerste kandidaat uit Team Sanne die te horen kreeg tegen wie ze het op moest nemen. Isabel moest de degens kruisen met Esri Elianne, een battle die beide dames allerminst hadden verwacht. Toch zat er voor Sanne een reden achter. “Ik heb jullie bij elkaar gedaan, omdat jullie allebei belachelijk hard kunnen zingen, stoer allebei, maar ook allebei heel lief. En daarom heb ik gekozen voor het lied van Katy Perry: I Kissed A Girl”, vertelde Sanne. Isabel wist zich wel te redden met het nummer en kroonde zich tot winnares van de battle.

Isabel Provoost in de Knockouts

Isabel Provoost wist ook tijdens de knockouts iedereen voor zich te winnen. De enorm jonge zangeres zong het liedje Big Girls Don’t Cry van Fergie en kreeg na afloop een groot applaus. “Isabel, jemig, je delivert gewoon keer op keer. Je bent zeventien. Toen ik zeventien was, deed ik heel andere dingen. Ik was altijd op de skatebaan, heel kansloos te zijn”, vertelde Sanne. Ze was dan ook vrij verrast door het optreden van Isabel. “Ik moet jou meenemenn”, vervolgde ze. Provoost verdween ook niet meer van de stoel. Ze nam de stoel van Jacob Grey over.

Isabel Provoost in liveshows TVOH

Isabel Provoost schopte het met haar gouden keeltje tot de liveshows van The Voice of Holland. Daar deed ze opnieuw goede zaken door het nummer Starving van Hailee Steinfeld en Grey prachtig te zingen. Ze mocht rechtstreeks via de safe zone door naar de volgende liveshow van TVOH 2017.

Een doodzieke Isabel Provoost trad op 20 januari 2017 aan voor de tweede liveshow van The Voice of Holland. De jonge zangeres had last van een keelontsteking en dat was duidelijk te merken tijdens haar uitvoering van Fallin’ van Alicia Keys. Het thuispubliek wilde Isabel echter graag nog eens horen zingen en haalde haar al gauw uit de danger zone vandaan.

Nog altijd niet volledig hersteld van haar keelontsteking, was Isabel ook present voor de derde liveshow van The Voice of Holland 2017. Met coach Sanne Hans op de gitaar zong Isabel het nummer Iris van The Goo Goo Dolls. Ze belandde weliswaar in de danger zone, maar werd door het Nederlandse publiek alsnog gered en doorgestuurd naar de volgende ronde,

Isabel Provoost kwam in de vierde liveshow van The Voice of holland met een prachtige uitvoering van het nummer Sweet Goodbyes van Krezip, een nummer dat ze opdroeg aan haar beste vriendin die een moeilijke tijd achter de rug had. Het maakte Isabel emotioneel en ze kon rekenen op prachtige cijfers en de halve finale van TVOH.

Isabel Provoost halve finale The Voice of Holland

Isabel Provoost stond op vrijdag 10 februari te schitteren in de halve finale van The Voice of Holland. In de eerste ronde van de halve finale zong ze het nummer Hurt van Christina Aguilera. Ze ging daarmee met de hakken over de sloot na het tweede gedeelte van de avond, alwaar ze het nummer Set Fire To The Rain van Adele zong. Daarmee behaalde ze de finale van TVOH.


Isabel Provoost tweede in TVOH 2017

Isabel Provoost wist, ondanks dat ze in de eerdere rondes flink geteisterd werd door een keelontsteking, de finale van The Voice of Holland 2017 te behalen. De eindstrijd ging uiteindelijk tussen Pleun en Isabel. Isabel, die de nummers Big Girls Don’t Cry van Fergie, 7 Years met Lukas Graham en Pleun, Omarm Me met Paskal van Bløf en Nothing zong, eindigde op de tweede plek in TVOH 2017.

Isabel Provoost bij The Voice Kids

Isabel Provoost was als veertienjarig meisje al te zien in The Voice Kids. Met haar uitvoering van het nummer Beneath Your Beautiful van Labrinth en Emeli Sande kreeg ze alle stoelen omgedraaid. Het was aan Provoost dan ook om een keuze te maken uit de coaches Nick & Simon, Angela Groothuizen en Maco Borsato. De keuze viel op het eerstgenoemde duo.

In de Battles moest Isabel het vervolgens opnemen tegen Isabel en Romy. Met het nummer Breakaway van Kerry Clarkson vonden Nick & Simon Isabel het beste uit de verf komen en ze belandde dan ook in de finale. Daar moest ze zich echter toch gewonnen geven. Want het was Ayoub Maach die er met de eerste prijs vandoor ging in het derde seizoen. In onderstaande video is de Blind Audition van Isabel bij TVK te vinden.

Isabel Provoost is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Sheela | Kirsten Berkx | Nikki Nola | Esri Elianne | Ina van Woersem | Jacob Grey | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven