Sterren op TV
Isabel Nolte Holland's Got Talent

Isabel Nolte doet in Holland’s Got Talent nieuwe poging na The Voice

Isabel Nolte zal in Holland’s Got Talent voor de derde keer strijden tijdens een talentenjacht. De geboren Duitse woont nu in Den Bosch heeft de afgelopen jaren veel prijzen in de wacht gesleept en zal nu de jury met onder meer Gordon moeten overtuigen. Het lukt Isabel in ieder geval om Gordon het podium op te krijgen.

Isabel in The Voice of Holland en Duitse X-Factor

De in 1988 geboren Isabel Nolte werd in haar jeugd al snel bekendgemaakt met muziek. Haar ouders speelden gitaar en in Duitsland maakte de familie Nolte dan ook veel muziek. Isabel blijkt echter meer creatieve kwaliteiten te hebben en ze is dan ook vaak in het theater te vinden. Het is de basis voor haar nog altijd zeer brede activiteiten. Pas op haar twintigste kwam Isabel naar Nederland, in de eerste plaats voor haar studie psychologie in Enschede. Ze had toen al in Duitsland een poging gedaan in X-Factor, nog zonder veel succes.

In Nederland ging dat in 2013 een stuk beter tijdens The Voice of Holland. De vier juryleden draaiden allemaal voor haar uitvoering van No Diggity. Isabel Nolte koos voor Ilse DeLange als coach, Ilse was ook degene die als eerste voor haar draaide. Doordringen tot de live-shows zat er uiteindelijk niet in, want Isabel verloor haar battle van Lizzy Ossevoort.

Isabel Nolte zingt met Gordon in Holland’s Got Talent

Isabel Nolte verdween vervolgens uit de spotlights van televisie, maar allerminst van het podium. Ze zette grote stappen in de kleinkunst en het cabaret. Ze kwam tot de kwartfinale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, werd finaliste van de beste singer singwriter van Utrecht en won in 2015 de publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival. Daarna besloot ze vanuit Utrecht te verhuizen naar Den Bosch, om nog een verdere opleiding Cabaret & Kleinkunst te volgen. Isabel kreeg een zwaar jaar voor haar kiezen, maar staat nu met haar theatervoorstelling Onderweg in de theaters.

Ondertussen wacht Isabel Nolte dus ook een nieuwe poging in een talentenjacht, ditmaal in Holand’s Got Talent. In de promo was al te zien dat ze Gordon op het toneel kreeg, die een grap maakte over deo. Tegenover Omroep Brabant liet ze voor de uitzending al weten dat haar missie geslaagd was om hem op het podium te krijgen. “Ik heb een Nederlandstalig liedje een nieuwe tekst gegeven. Ik hoopte dat Gordon het podium op zou komen, terwijl ik het zong. Johnny de Mol was mijn backup, die zou het doen als Gordon niet wilde. We houden samen mijn gitaar vast, hij deed pantomime bij mijn tekst en hij heeft ook gezongen.”

Volg Isabel Nolte ook via Facebook, Twitter en YouTube.

foto by Kim Vulders Fotografie
make up by Dianne Styling

Geplaatst door Isabel Nolte op dinsdag 4 april 2017

photo by Daphne Schinkel

Geplaatst door Isabel Nolte op vrijdag 8 mei 2015

Geplaatst door Isabel Nolte op donderdag 30 april 2015