Sterren op TV
Isabel Marco Spoorloos

Isabel en Marco in Spoorloos

Isabel en Marco zijn in Spoorloos te zien. Isabel weet nog goed hoe ze op zevenjarige leeftijd van de één op de andere dag naar België verhuisde. Afscheid nemen heeft er voor haar nooit in gezeten. Ze hoopt de traumatische ervaring nu een plekje te kunnen geven door op zoek te gaan naar haar biologische ouders, broers en zus uit Bolivia. Marco is op zijn beurt op zoek naar zijn Italiaanse vader.

Isabel uit Bolivia in Spoorloos

Isabel zoekt in Spoorloos naar haar biologische familie, De jeugd van Isabel is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Op zevenjarige leeftijd verhuisde ze plots van Bolivia naar België waar ze werd geadopteerd door een Belgisch gezin. Een zeer pijnlijke ervaring voor een meisje dat de herinneren aan haar biologische ouders, broers en zus nooit is kwijtgeraakt.

“Ik heb die vrouw helemaal opengekrabd. Ik wist gewoon diep vanbinnen: Er gaat iets heel ergs gebeuren en ik zal m’n familie niet terugzien. En dat dat dan is uitgekomen, dat is heel hevig”, vertelde Isabel al over de plotselinge verhuizing. “Ik denk dat ik op die momenten heb geleerd om m’n emoties weg te stoppen. Ik heb op een gegeven moment een muur om me heen gebouwd en het allemaal over me heen laten komen.” Bij haar nieuwe gezin mocht Isabel niet eens over Bolivia praten of de taal gebruiken.”Ik moest zo snel mogelijk Nederlands leren. Alles vergeten, achter me laten en hun leven oppakken en hun gewoontes overnemen.” In Spoorloos zien we of ze haar oude familie nog terug gaat zien.

Marco in Spoorloos

Marco gaat in Spoorloos op zoek naar zijn Italiaanse vader. Hij heeft geen idee wie zijn vader is, want hij heeft hem nooit gekend en dat vindt hij lastig.

“Vaak wordt er gezegd tegen mijn kinderen: Wat lijk jij op je moeder, wat lijk jij op je vader. Als ik in de spiegel kijk, dan denk ik: Op wie lijk ik?” In Spoorloos wordt hij geholpen om erachter te komen wie zijn biologische vader is.