Sterren op TV
Isa Zwart Idols

Isa Zwart zorgt voor kippenvel in Idols

Isa Zwart doet mee aan Idols 2017. De zangeres is met haar zestien jaar nog enorm jong, maar dat weerhield haar er niet van om haar kwaliteiten te tonen tijdens Idols. De singer-songwriter gaat in het dagelijks leven nog gewoon naar school. Ze is echter ook gezegend met een uitstekende stem en heeft muziek als haar grote hobby.

Isa Zwart zingt al heel lang

Isa Zwart is met haar zestien jaar een van de jongste kandidaten aan Idols 2017. Doordeweeks gaat ze ook gewoon nog naar school. Ze zit inmiddels in het examenjaar van de havo. Buiten haar school richt ze zich graag op muziek. Zingen doet ze tenslotte al jaren. “Ik zong echt al toen ik praatte”, vertelde Isa vol trots. Zingen is ook echt iets wat ze wil blijven doen. “Ik vind het zo’n leuk gevoel als ik uiteindelijk op een podium sta en daar echt mijn ding mag doen en de mensen daar hopelijk van genieten.”

Isa Zwart schrijft in haar vrije tijd ook graag zelf de nodige nummers. “Ik schrijf zelf ook wel een aantal nummers, wel rustig vooral. De muziek die ik schrijf is wel vooral romantisch, klein en mooi”, aldus Isa, die haar inspiratie maar wat graag uit haar vriendje haalt.

Isa Zwart in Idols

Tijdens haar auditie voor Idols kiest Isa Zwart ervoor om een singer-songwriter nummer ten gehore te brengen, al vindt ze ‘uithaalnummers’ ook zeker mooi. Ze koos voor het nummer Have You Ever Seen The Rain van Creedence Clearwater Revival, waar ze wel haar eigen uitvoering van maakt. Tot grote tevredenheid van Ronald Molendijk overigens, die zelfs kippenvel krijgt van de uitvoering.

“Jij hebt wel de capaciteit om een heel groot WTC gebouw in Rotterdam heel klein te maken. Jij had het net nog over uitpaknummers, dus ik dacht nog ergens schakelt ze om en moeten we allemaal naar achteren. Maar die heb je misschien nog even in je achterzak gehouden. Maar wat een impressive auditie was dat”, vertelde de normaal erg kritische krullenbol.

Eva Simons sloot zich bij de lovende woorden van Molendijk aan. “Wat een rust straal jij uit, ook als je zingt. Ik dacht dat je bijna verdrietig werd van het liedje, vertelde Eva Simons. “Dat is mooi, het was gewoon een hele mooie auditie.” Ook Jamai Loman en Martijn KrabbĂ© waren onder de indruk, al vonden ze wel dat Isa het nummer heel klein hield. Ze kreeg van alle vier de coaches een ‘ja’ te horen en dus zien we haar terug in de volgende ronde van Idols.

Isa Zwart is te volgen via Instagram en Facebook.