Sterren op TV
Imaan Hammam

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 november 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Is dit de nieuwe vriend van topmodel Imaan Hammam?

Imaan Hammam werd geboren op 5 oktober 1996 in Amsterdam. Het model heeft een Egyptische vader en een Marokkaanse moeder. Hammam is een internationaal supermodel en ze brak in 2014 door in de Victoria’s Secret Fashion Show. Ze is een van Nederlands meest succesvolle modellen en ze heeft een Instagram fanschare van bijna 1,5 miljoen volgers. Het vermogen van het supermodel wordt op zo’n 100 miljoen dollar geschat. Ze had in het verleden bekende vriendjes en zou zelfs daten met Drake.

Inhoudsopgave

Gescout op 13-jarige leeftijd

Op 13-jarige leeftijd werd Imaan Hammam al gescout op Amsterdam Centraal Station door modellenscout Marit Simons. Het modellenbureau stuurde haar naar Parijs met het VIVA MODEl-management. Ze was 17 jaar oud toen ze de voorjaarsshow van Givenchy opende, waarmee ze haar catwalkdebuut maakte. Sindsdien is ze een van de meest gevraagde modellen in de wereld en heeft ze een impact gehad op de industrie door zich uit te spreken over het gebrek aan diversiteit. Het model is tegenwoordig vertegenwoordigd door DNA Model Management en woont in de Amerikaanse modehoofdstad New York.

Grote doorbraak in 2014

2014 was een belangrijk en goed jaar voor Imaan Hammam. In 2014 brak ze door bij de show van Jean Paul Gaultier. In datzelfde jaar stond ze ook op de cover van de Amerikaans Vogue en ze liep mee aan de bekende Victoria’s Secret Fashion Show. Hammam is een van de vijf Nederlandse vrouwen die voor het bekende merk lopen, waaronder supermodel Doutzen Kroes.

Succesvolle carrière

Het Nederlandse model heeft voor grote merken gelopen, zoals Jean-Paul Gaultier, Givenchy, Hermes, Proenza Schouler, Burberry, Marc Jacobs, Chanel, DKNY, Prada, Michael Kors, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Stella McCartney, Ralph Lauren, Valentino, Versace, Fendi, Dior, Hermès, Anna Sui, Chanel en Valentino. Ze is gefotografeerd door Annie Leibovitz en sierde de covers van onder andere Porter, Elle, de Italiaanse, Britse en Nederlandse Vogue. Hammam was ook te zien in campagnes voor merken als H&M, Céline, Givenchy, DKNY, Giorgio Armani, Calvin Klein, Topshop, Scotch & Soda en Shiseido. Ze is een wereldwijde ambassadeur voor She’s the First en ze werkte voor het eerst samen met STF in 2019 met een project in Gambia.

Geruchten over relatie met Drake

In 2020 gingen er geruchten over een relatie tussen Imaan Hammam en Drake. Drake was aanwezig bij de Nike-modeshow in New York waar Hamman de catwalk liep. Drake werd vervolgens gespot bij het verlaten van het appartement van het supermodel. Naar verluidt werden ze donderdagochtend in de vroege uurtjes kussend gespot in een New Yorkse club voordat ze terugkeerden naar het appartement van Hammam. Drake werd in het verleden ook al gelinkt aan Hammam, waarbij de rapper haar posts op Instagram vaak likete. Eerder had Imaan Hammam een relatie met Naleye Junior en model Lentini Eersteling. Laatst genoemde werd in 2021 ook gelinkt aan Yolanthe Cabau.