Sterren op TV

Iris van Lunenburg vriendin van Pieter van der Wielen

Iris van Lunenburg is de vriendin van Pieter van der Wielen. De journalist en presentator, die in de maanden juli en augustus samen met Nadia Moussaid een talkshowhost-duo vormt bij Op1 van de NPO, zorgde in het verleden nog voor ophef door te zoenen met de toen al bezette actrice Georgina Verbaan.

Iris van Lunenburg vriendin Pieter van der Wielen

Iris van Lunenburg is een auteur en presentatrice voor Omroep NTR en Linda TV. Verder is ze ambassadrice van het Rode Kruis en is Iris te boeken als dagvoorzitter. Een drukbezette vrouw, dus.

Pieter van der Wielen zorgde in 2008 nog voor veel ophef op liefdesgebied, toen er beelden van hem rondgingen terwijl hij zoende met actrice Georgina Verbaan, in een café in Brabant. Georgina had toen al vijf jaar een relatie met Jort Kelder, maar bedroog hem dus met de journalist.

Georgina Verbaan ging vreemd met Pieter van der Wielen

Ondanks de ongelukkige historie tussen de twee schoof Jort Kelder zeven jaar later, in 2015, toch aan bij Pieter van der Wielen in diens programma Nooit Meer Slapen. Kelder stelde zich destijds uiterst sportief op, en opende: “Wij hebben ooit dezelfde vrouw aanbeden.” Waarop Van der Wielen zei: “Dat klinkt nog heel netjes, Jort.”

Kelder is het incident nooit vergeten, maar stelt nu: “Het is goed gezegd te hebben. Dat ik het snap. Iedere man moet het beest in zichzelf kunnen loslaten. No hard feelings, jongen.”

Pieter van der Wielen presentator Op1

De in 1974 in Oegstgeest geboren Pieter van der Wielen werkte eerst als radiojournalist voor de NPS, NOS, NCRV, Teleac en VPRO. In 2010 begon hij samen met Martijn Kieft het onderzoeksprogramma Goudzoekers en in juni 2020 werd bekend dat hij tijdelijk Op1 mag gaan presenteren, samen met Nadia Moussaid.

Nadia en Peter vervangen er tijdelijk Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. Hopelijk houdt Pieter van der Wielen ook nog genoeg tijd over voor zijn vriendin Iris van Lunenburg!

Media worden hoeders van de moraal' - NRC