Sterren op TV
Iris van Loen Maud Overmars SpangaS

Iris van Loen is Maud Overmars in SpangaS

Iris van Loen is met een leeftijd van net achttien jaar nog piepjong, maar inmiddels heeft ze al de nodige rollen achter de rug. Binnenkort kan ze daar weer een rol aan toevoegen. Iris speelt vanaf het najaar van 2016 namelijk in de populaire jongerenserie SpangaS. Ze heeft de rol van Maud Overmars gekregen. Voor Van Loen geld haar rol in de jeugdserie overigens ook direct als haar debuut op de Nederlandse televisie.

Iris van Loen is Maud in SpangaS

De in 1998 geboren geboren Iris van Loen is in het nieuwe seizoen van SpangaS één van de nieuwe gezichten in de onderbouw van het Spangalis College. de jonge actrice kruipt in de huid van Maud Overmars. Getuige haar SpangaS-profiel kunnen we het één en ander gaan verwachten van deze jongedame. Zo wordt de familie van Maud gezien als hippies.

In de serie heeft Maud overigens ook een zusje (Cobi) en een broer (Jerry). De in Amsterdam geboren Iris van Loen is inmiddels achttien jaar oud, maar blijkt al op zeer jonge leeftijd begonnen te zijn met acteren.

Wie is Iris van Loen?

Zo verscheen Iris van Loen in 2008 voor het eerst op de planken. Toentertijd veroverde ze de rol van Cootje in Ciske de Rat. Twee jaar later was het opnieuw raak, toen Van Loen aan de slag mocht als Jane Banks in Mary Poppins. Vervolgens volgden Oorlogswinter en Tovenaar van Oz.

In de tussentijd heeft de in Amstelveen woonachtige Iris van Loen overigens ook gewoon haar school afgerond. Ze ging naar het Hermann Wesselink College waar ze een vwo-opleiding afrondde. Daarna ging ze aan de slag met de Codarts Vooropleiding Muziektheater. Wat er nu op de planning staat qua opleiding van Van Loen, is nog niet bekend.

Wil je meer te weten komen over Iris van Loen? Ze is te volgen via Instagram en Facebook.