Sterren op TV
Iris Rulkens

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Iris Rulkens geeft haar kijkers woontips

De 25-jarige Iris Rulkens zien we steeds vaker voorbij komen op de Nederlandse televisie. En niet alleen dat… Het zou namelijk ook maar zo kunnen dat je Iris niet echt kent, terwijl je haar stem wel regelmatig voorbij hoort komen. Ze is namelijk niet alleen presentatrice, maar ook actief als voice over.

Inhoudsopgave

Iris Rulkens als presentatrice

De in Leende geboren Iris Rulkens, die overigens groot fan is van niemand minder dan Céline Dion, begon haar carrière op RTL 4 in het programma LifestyleXperience. Voor de kans om aan de slag te gaan als presentatrice van het lifestyle-programma, koos Rulkens er zelfs voor om niet door te studeren. Nadat ze een MBO-opleiding had gevolgd, was het de bedoeling dat ze door zou stromen naar het HBO. Uiteindelijk koos ze voor haar carrière op de beeldbuis.

Daarna volgden meer programma’s voor Iris Rulkens. Zo bouwde ze naam op als het gezicht van Lekker Leuk Leven op SBS 6 en zien we haar tegenwoordig vaak voorbij komen in het programma Woontips op RTL 4. Ook is ze een van de makers van het spraakmakende programma Sugarfree. Samen met Hila Noorzai en Dilem Arslan ging Iris de straat op om mannen te ondervragen. Zo deden ze de MILF-test en probeerden ze mannen te versieren met een foute openingszin. Ook zagen we de in Hilversum geboren babe in filmpjes van Brabant Water en is ze de voice-over van Ondernemend Nederland.

Heeft Iris Rulkens een vriend?

Iris Rulkens is dolgelukkig met JayJay Boske en ook hij is geen onbekende. Zo is hij presentator en rugby speler. Ook heeft Boske een eigen YouTube-kanaal waarop hij al 6000 abonnees heeft en regelmatig filmpjes plaatst waarin hij traint met BN’ers. Iris eindigde in 2016 overigens op plek 399 in de FHM-verkiezing van mooiste vrouw van Nederland. In 2016 doet JayJay overigens mee aan het programma Expeditie Robinson.

Iris Rulkens en haar eigen musicalschool

Iris, die al van jongs af aan wist dat ze op televisie wilde komen, is sinds 2013 ook de trotse eigenaar van een musicalschool. Met die school geeft Rulkens theaterlessen aan kinderen. Ook kruipt ze zelf regelmatig in de pen om een theaterstuk te schrijven en gaat ze vervolgens zelf aan de slag als regiseusse ervan. In de afgelopen tijd werkte zij aan de voorstelling ‘Met Voorbedachten Rade’. Een musical die is gebaseerd op de hitserie Orange is the New Black. Ook schreef de in Hilversum woonachtige Iris in 2014 een eigen nummer genaamd Dankzij jou.

Iris Rulkens is te volgen via Instagram en Facebook