Sterren op TV

Irene van den Brekel de vrouw van Kajsa Ollongren

Irene van den Brekel is de vrouw van Kajsa Ollongren, een Nederlandse politica van de partij Democraten 66 (D66) en sinds april 2020 minister van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in het kabinet-Rutte III.

Irene van den Brekel vrouw Kajsa Ollongren

Irene van de Brekel is in 1965 geboren in Geldrop, provincie Noord-Brabant. Ze studeerde communicatiewetenschappen en werkte daarna voor René Stokvis Producties en TV Holland, tot ze in 2001 het bedrijf Human Factor opzette. Met het productiebedrijf stond de vrouw van Kajsa Ollongren aan de wieg van onder meer de populaire series als Koefnoen, Padoem Patsss, In Den Gulden Draeck en Zondag Met Lubach.

De Amsterdamse Kajsa Ollongren heeft behoorlijk wat verschillende culturen in haar familiestamboom, maar nooit was het feit dat ze op vrouwen valt een probleem.

Kajsa Ollongren valt op vrouwen

“Mijn Russische grootvader was cadet in het leger van de tsaar. Mijn vader is geboren in Nederlands-Indië en ontmoette mijn moeder in Zweden. Onze eerste taal thuis was ook Zweeds. Mijn ouders leerden me dat anders zijn niet erg is. Daarom houd ik zo van Amsterdam, iedereen is hier zoals hij zou willen zijn”, vertelde Kajsa Ollongren al eens in het Financieel Dagblad.

Inmiddels heeft ze twee kinderen met haar vrouw Irene van den Brekel. “Ik fiets naar mijn werk, we ontbijten samen en ik ga soms tussendoor even naar huis. Met mijn zoons heb ik een seizoenskaart voor Ajax. Maar thuis hebben ze inmiddels in de gaten dat dit ook een drukke baan is. Je bent minder makkelijk te vervangen dan als ambtenaar.”

Kajsa Ollongren minister van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Kajsa Ollongren had in haar politieke carrière lang de portefeuilles Economische Zaken en Algemene Zaken, tot ze in oktober 2017 begon als minister van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte III. Derhalve zal ze nog altijd veel van huis zijn voor haar werk, maar gelukkig zijn haar vrouw Irene van den Brekel en hun twee kids daar inmiddels helemaal aan gewend.

Dit bericht bekijken op Instagram

Dubbeltrots ????‍????????‍???? #eindexamen #diplomauitreiking

Een bericht gedeeld door Kajsa Ollongren (@kajsaollongren) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Op weg naar de Ridderzaal in een zonnig Den Haag. #Prinsjesdag #Troonrede #hoedjes

Een bericht gedeeld door Kajsa Ollongren (@kajsaollongren) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Naar opening #hollandfestival, laatste van Ruth MacKenzie

Een bericht gedeeld door Kajsa Ollongren (@kajsaollongren) op