Sterren op TV
Irene Hin The Voice of Holland TVOH

Irene Hin uit The Voice of Holland

Irene Hin is één van de dames die we zien in The Voice of Holland. De zangeres gaat in het dagelijks leven nog gewoon naar school. Mogelijk dat ze met haar deelname aan TVOH ook een carrière in de zangwereld op kan starten. Dat deze dame over een eigen sound beschikt, wordt al wel duidelijk als we naar één van haar covers luisteren op YouTube.

Inhoudsopgave

Irene Hin in TVOH

Irene Hin is één van de deelneemsters aan The Voice of Holland. De zangeres is, in tegenstelling tot deelneemsters als Dilana Smith en Rachel Kramer, nog een onbeschreven blad. De twintigjarige Irene kwam in het verleden nog niet voorbij in andere talentenjachten en heeft ook nog geen grote naam opgebouwd als zangeres.

Hin doet om een speciale reden mee aan de talentenjacht. “Mijn vader is ernstig ziek. Hij heeft alzheimer. Die is nu op zich nog wel redelijk helder. Dus ik denk dat het heel belangrijk is dat ik het nu doe, dat hij het nog weet, dat hij er nog bij kan zijn en aan de momenten kan denken dat ik op dat podium heb gestaan. En omdat Waylon meedoet, daar ben ik heel erg fan van”, vertelde Irene. Hin zong het nummer Royals van Lorde en kwam in het team van Waylon terecht, de man op wie ze in het verleden stiekem wel een beetje verliefd was. Ook Ali B draaide overigens.

Irene Hin in de Battles van TVOH

Irene Hin was in de eerste aflevering met battles van The Voice of Holland 2016 direct te zien. Ze moest het in de ring opnemen tegen niet één andere kandidaat, maar liefst twee. Waylon koos ervoor om Irene tegen Chirine Aliani en Romy Weevers te zetten. Hin verwachtte dat ze tegen Romy alleen moest of tegen Romy en Pleun Bierbooms. Het werd uiteindelijk een battle tussen Irene, Romy en Chirine. Het nummer dat het drietal moest zingen, is Brave van Sara Baleilles. Het was Romy die er met de winst vandoor ging. Zowel Irene als Chirine werd vervolgens niet gestolen. Hin is dan ook uitgeschakeld.

Wie is Irene Hin?

Irene Hin volgt in het dagelijks leven de opleiding Communicatie Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon in 2015 met die studie en verwacht in 2018 klaar te zijn. Ook heeft ze al de nodige baantjes gehad. Zo werkte ze onder andere jarenlang als party photographer bij Kreativ Productions.

Volgens haar LinkedIn-profiel is ze tegenwoordig Wings Team Member bij Red Bull en Hostess bij Models at Work. Nu gaat ze proberen om het ook als zangeres ver te kunnen schoppen. In onderstaande video horen we de jonge zangeres het liedje Green, Green Grass Of Home zingen van Coby Grant.

Irene Hin is te volgen via Instagram en Facebook. Ook kun je op Soundcloud terecht voor de nodige covers.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Jane Talany | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Maik IJpelaar | Jordan Roy | Chirine Aliani