Sterren op TV
Ingrid Hotter Than My Daughter

Ingrid en Rita in Hotter Than My Daughter

Ingrid en Rita doen aan Hotter Than My Daughter mee. Ingrid is opgegeven door haar stiefdochter Shera, terwijl Rita een zeer heftige periode heeft meegemaakt. Ze ondergaat een waanzinnige make-over.

Ingrid door stiefdochter Shera in Hotter Than My Daughter

Ingrid loopt er – zo omschrijft Gordon het al in Hotter Than My Daughter – het liefst bij als een tienermeisje. Die leeftijd is ze alleen al een paar jaartjes ontstegen. Ingrid is namelijk 61 jaar jong. Korte jurkjes waarin haar benen en borsten goed naar voren komen hebben haar voorkeur. Zo loopt ze dan ook door Almelo. “Als we over straat lopen zie je de mannen echt wel naar haar kijken. Kijk dan alsjeblieft voor je denk ik dan altijd”, erkent haar stiefdochter Shera. De dertigjarige ondervindt er zelfs last van. “Mensen kijken mij ook na met een blik van ‘waar loop jij naast’. De kledingkeuze van mijn moeder is voor jonge meisjes die net op stap gaan. Het is allemaal erg kort. Terwijl het wel een schat van een vrouw is, want ze is ook mijn beste vriendin. Mensen denken alleen als ze haar zien dat zo’n persoon op de Wallen thuis hoort. En dat raakt me.”

Haar buurvrouw begrijpt wel dat Shera Ingrid heeft opgegeven voor Hotter Than My Daughter. “Ze komt soms de deur uit en dan denk ik ook ‘oei dit mag wel iets minder’.” Ingrid kan weinig met die geluiden. “Ik ben zoals ik ben en ik heb schijt aan wat andere mensen van me vinden. Ik vind dat mijn benen en voorgevel best gezien mogen worden. En ik heb ook nog nooit van mensen gehoord dat ze me ordinair vonden. Ik ben dan wel 61, maar ik ben absoluut geen oud wijf. Ik sport drie tot vijf keer per week.” Ingrid geeft wel toe dat het sinds haar verhuizing is veranderd. In Eindhoven zijn de mensen het gewend en hier in Almelo zie je de mensen kijken. Het is hier boers, het hoort niet en je krijgt een stempel. Maar het interesseert me niet.” Uiteindelijk zorgt de make-over bij zowel Ingrid als Shera voor veel emoties en heeft de dochter haar doel bereikt.

Rita bij Hotter Than My Daughter na heftige periode

De 45-jarige Rita uit België poseert het liefst voor een camera en dat in zeer opvallende kleding. “Ik doe mijn eigen zin”, is haar duidelijke visie op haar uiterlijk en handelen. Dochter Shirley schaamt zich echter kapot voor alle korte rokjes en panter jumpsuits van haar moeder. “Mijn moeder kleedt zich veel te jong, een beetje te ordinair. Je mag best sexy zijn, want het is een mooie vrouw.” Alleen in de ogen van Shirley wel een tikkeltje minder, daarom heeft ze Rita dan ook opgegeven voor Hotter Than My Daughter. “Ze heeft altijd hele strakke kleding aan, die niet passen bij haar leeftijd. Het is altijd gewoon te kort. Ik zou alles het liefst alles in de vuilnisemmer gooien.”

“Ik houd gewoon van korte kleedjes en ook spannende kleedjes”, countert Rita. “Mijn benen mogen gezien worden.” En dat is niet alleen in de winkelstraat te zien, ook op beeld. De hobby van Rita is namelijk fotoshoots. “Ik doe dat een beetje voor zelfbevestiging. Ik ben vroeger veel afgebroken, ik vond mezelf toen niet mooi. Daar komt bij dat ik een vrij jaloerse man had en van hem mocht ik geen jurken aan en zo. Hij was agressief en vernederend. Die schade ben ik nu al aan het inhalen.” Daarnaast hebben Rita en Shirley nog een heftige periode achter de rug. Rita’s tweede man is omgekomen bij een brand in hun eigen huis, waar Rita, Shirley en haar toen negen maanden oude zusje aan konden ontkomen. De brand is op een bizarre wijze ontstaan. Haar man was na een bezoek aan de kroeg patat gaan bakken, maar is toen in zijn stoel in slaap gevallen. Toen is de brand ontstaan. Met haar huidige man Bruno (55) is ze gelukkig. “Ik laat haar vrij en ik vind het ook mooi. Nu vind ik wel dat ze op een leeftijd komt dat ze wat moet afbouwen, maar dat durf ik haar niet rechtstreeks te zeggen.” Het levert een adembenemende make-over op, waarbij Rita eigenlijk onherkenbaar wordt veranderd.