Sterren op TV
Ingeborg Kroon vriendin Jan Smeekens

Ingeborg Kroon is de vriendin van Jan Smeekens

Ingeborg Kroon is de vriendin van Jan Smeekens. Kroon was in het verleden zelf langebaanschaatsster, maar in 2012 stopte ze ermee door aanhoudende rugklachten.

Zelfs vriendin Ingeborg Kroon kon Jan Smeekens niet troosten

Op de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sochi beleefde Smeekens een persoonlijk drama toen hij goud misliep op de 500 meter na een tijdcorrectie. Niemand kon hem troosten, ook zijn vriendin Ingeborg niet. Hij vertelde aan Helden: “Wat ik jammer vond was dat ik niet kon genieten van die zilveren medaille. Een fantastisch resultaat en er zijn heel veel mensen die daar meteen een handtekening onder zetten.

Maar ik had geroken aan goud. Mijn hele voorbereiding, zelfs mijn hele leven, had ik in het teken gesteld van die olympische titel. Ik dacht dat ik dat heilige doel had bereikt. Dan is het moeilijk te accepteren dat je toch tweede bent. Had je natuurlijk ook nog de buitenwereld die me er telkens weer aan herinnerde.”

Smeekens is weer een zonnetje voor Ingeborg

Inmiddels is de schaatser wel weer te genieten voor zijn vriendin. “Ik ben aan zelftherapie gaan doen. Ik stelde mezelf de vraag waarom ik ooit ben gaan schaatsen. Toen ik weer besefte met wat voor passie ik was gaan sporten, waarom ik het deed en wat het me terug heeft gegeven, kwam de liefde voor het schaatsen weer terug.”

Smeekens vriendin Ingeborg Kroon stond lang te boeken als een groot schaatstalent, maar in 2012 kreeg ze te maken met rugklachten die dusdanig ernstig waren dat ze moest stoppen. In 2016 startte ze als metaalrestaurator in opleiding bij de Universiteit van Amsterdam.

Ingeborg Kroon, de vriendin van Jan Smeekens, kun je volgen via Instagram en Facebook.