Sterren op TV
Ine Heel Holland Bakt Paauw Van der Plas

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Ine bij Heel Holland Bakt met Arabische touch

Ine doet mee aan Heel Holland Bakt. De 44-jarige met Arabische roots noemt zichzelf een pietje precies en vreest daardoor de klok in de witte tent van HHB. Toch is er voor Ine maar één doel bij Heel Holland Bakt: winnen.

De 44-jarige Ine Paauw van der Plas woont in Rijnsburg en is actief als persoonlijk begeleider op een dagbesteding bij een instelling in het naastgelegen Katwijk. Daar werk ik met meervoudig beperkte mensen en geeft ze kooklessen en handarbeid. Daar komt het bakken richting Heel Holland Bakt dus al doorsijpelen. Ine, de korte versie van Ineke, is vier jaar samen met Bram Paauw en al drie jaar getrouwd. “Heel gezellig en fijn om weer samen te zijn.” Het tweetal heeft namelijk al eerder relaties gehad en het samengestelde gezin heeft dan ook al zes kinderen. “En eigenlijk elf met aanhang. Lekker gezellig en druk.” Daarnaast worden Ine en Bram ook nog eens oma en opa, want er komen liefst twee kleinkinderen aan. “Ik ben lang alleen geweest, dus ik weet ook hoe dat is. En dit is wel heel prettig.”

Ine heeft andere bakstijl voor Heel Holland Bakt

Haar Arabische achtergrond helpt Ine ongetwijfeld bij Heel Holland Bakt. Met aparte smaken kan ze tenslotte indruk maken op de juryleden. “Ik bak heel divers. Je hoeft niet iedere week een appeltaart te verwachten, ik bak telkens anders”, vertelt Ine in haar introductiefilmpje van Heel Holland Bakt. “Ik ben opgegroeid in het Midden-Oosten, in Arabië. Dat hoort dus bij mij en dat neem je mee in de rest van je leven. Ik denk dat ik daardoor een iets andere bakstijl heb, omdat ik graag bak met specerijen, verse kruiden en fruit. Dat is toch iets anders dan standaard.”

En Ine is ook goed voorbereid richting Heel Holland Bakt, want ze werkt graag puur natuur. “Ik maak alles zelf dat ik bak, dus ik gebruik geen kant-en-klare mengels, zakjes en bakjes. Ik sta echt voor vers koken. Mensen zeggen altijd tegen me ‘jeetje heb je daar wel tijd voor?’. Maar ik maak daar dus juist wel tijd voor. Het is leuk naar de supermarkt te gaan, ingrediënten uit te zoeken en naar huis om lekker te bakken of te koken.”

Ine is een perfectionist en vreest de klok bij HHB

Gevaren in de tent van Heel Holland Bakt ziet Ine overigens ook wel. “Als bakker ben ik wel pietje precies. Dat is ook wel nodig als je bakt. Ik wil graag laten zien wat ik kan. Daarbij ben ik perfectionistisch en dat kan er wel eens voor zorgen dat de tijd een probleempje kan zijn. Ik kan alleen niet goed rekenen, dus dat is een probleem. Snel uitrekenen is lastig en normaal heb ik mijn zoon die me helpt.” Toch heeft Ine een duidelijk doel bij HHB. “Ik wil dit nu wel graag winnen. Een spelletje vind ik gezellig en leuk. Maar nu ik mee doe aan Heel Holland Bakt wil ik winnen.”

Volg Ine van Heel Holland Bakt ook via Facebook.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie