Sterren op TV
Imke Wieffer Expeditie Robinson 2017

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 september 2017

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Imke Wieffer kandidaat Expeditie Robinson 2017

Imke Wieffer mocht aan Expeditie Robinson 2017 mee doen als één van de vier Onbekende Nederlanders. De blondine uit Enschede kwalificeerde zich na een pittige strijd met duizenden anderen die mee wilden doen aan het populaire survival programma van RTL 5. Ook haar moeder deed ooit mee aan het Expeditie Robinson.

Imke Wieffer in Expeditie Robinson 2017

Imke Wieffer is dus de tweede in de familie die aan Expeditie Robinson mee doet. In 2006 was de moeder van Imke, Bernadet Mittendorf-Wieffer, ook al te zien in Expeditie Robinson. Bernadet Wieffer schopte het toen nog ver ook. Ze werd derde, achter Lenny Janssen en Olga Urashova. Een knappe prestatie dus en Imke Wieffer hoopte dat minimaal te kunnen evenaren in Expeditie Robinson 2017. Van haar moeder kreeg Imke nog wel een waarschuwing, maar die sloeg ze in de wind.

Ondanks dat Bernadet aangaf dat Expeditie Robinson wel heel pittig was, wilde Imke Wieffer aan Expeditie Robinson 2017 deelnemen. “Ik heb er veel verhalen over gehoord”, vertelde ze in gesprek met Tubantia. “Eigenlijk wil ik dit al van jongs af aan. Vanaf de eerste serie heb ik het gevolgd. Toen mijn moeder meedeed was ik veertien, daarna gingen ze over naar bekende Nederlanders als deelnemers. Ik heb veel verhalen gehoord over hoe zwaar het is, maar zo’n avontuur lijkt me echt fantastisch. Het is een lang gekoesterde droom een keer mee te mogen doen”, vertelde ze ook tegenover Borne Boeit.

Lees ook: Alle Expeditie Robinson deelnemers

Imke Wieffer is grensverleggend ingesteld en dat kan haar in Expeditie Robinson goed van pas komen. Zo slachtte ze zelfs een kip toen ze voor haar studie een bezoek aan Tanzania bracht. Het was een cultuurshock voor de pas 25-jarige Imke Wieffer en dat kan straks in Expeditie Robinson nog goed van pas komen.

Bernadet is de moeder van Imke Wieffer van ER 2017

Bernadet is de trotse moeder van Imke Wieffer, uit Expeditie Robinson 2017. Zelf deed Bernadet als gezegd mee aan Expeditie Robinson 2006. Toen was het nog vanzelfsprekend dat Nederlanders die niet door het hele land bekend waren deelnamen aan Expeditie Robinson. De uit Borne afkomstige vrouw is medische secretaresse van beroep en het lukte haar om de finale te bereiken. Ze was destijds 46 jaar en daarmee was ze by far de oudste van de drie finalisten. Lenny Janssen (24) en Olga Urashova (25) waren een stuk jonger. Of de leeftijd Bernadet uiteindelijk opbrak is onduidelijk, maar de winst ging naar het 25-jarige fotomodel.

Volg Imke Wieffer van Expeditie Robinson op Facebook en Instagram