Sterren op TV
Imke Courtois

Imke Courtois analyseert erop los

Imke Courtois is tijdens het Europees kampioenschap in Frankrijk een van de gezichten die vaak voorbij komt op de Belgische televisie. De analiste van VRT is daarbij zeker geen onbekende in de voetbalwereld. De 28-jarige Imke Courtois is namelijk zelf ook profvoetbalster bij Standard Luik. Ook speelde ze al een aantal interlands voor Red Flames, het nationale dameselftal van België.

Imke Courtois als analiste

De in Leuven geboren centrale verdedigster bouwde al voor het EK naam op als analiste, maar is in de zomer van 2016 mateloos populair omdat zij ook tijdens EK-wedstrijden haar licht laat schijnen over de prestaties van de deelnemende landen. Daarbij zien we haar vooral voorbij komen bij Sporza, waar ze tijdens het Europese toernooi een van de vaste analisten is. Tevens is ze dagelijks te zien in Panenka. Ook schoof ze al aan bij Touché op Radio 1, al is dat wel een merkwaardig verhaal te noemen. In eerste instantie was ze haar afspraak daar namelijk vergeten en vervolgens bleek ze ook niet genoeg benzine in haar auto te hebben. Voor die afspraak kwam ze dan ook te laat.

In 2016 schoof Imke Courtois, die druk werkt aan haar doctoraat, ook al aan bij RTL Late Night. Bij Humberto Tan sprak Imke samen met Jan Mulder over de Rode Duivels waarop we zeker moesten letten tijdens het EK. Naast haar werk als analist kwam Imke ook nog voorbij in een film. In Loft had ze een kleine rol veroverd.

Is Imke Courtois familie van Thibaut Courtois?

Imke Courtois krijgt vanwege haar liefde voor voetbal en haar achternaam vaak de vraag of zij familie is van Thibaut Courtois, de doelman van de Rode Duivels. Om voor eens en voor altijd antwoord te geven op de vraag, besloot ze haar bedrijf, waaronder ze haar televisie-inkomsten onder wil brengen, de naam ‘Nietdezusvan’ mee te geven.

Imke Courtois is te volgen via Instagram en Twitter.