Sterren op TV
Imanuelle Grives Wie Is De Mol?

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 november 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Imanuelle Grives in Wie Is De Mol? en Celblok H

Imanuelle Grives gaat in Wie Is De Mol? opnieuw een groot avontuur aan. De actrice deed in 2014 al mee aan Expeditie Poolcirkel, dus op pad met een groep BN’ers zal voor Imanuelle in WIDM niet nieuw zijn. Maar is haar rol wel anders? Is Imanuelle Grives een fanatieke kandidate of is ze misschien wel de Mol?

Inhoudsopgave

Grives in Alleen Maar Nette Mensen

De meeste bekendheid kreeg Grives voor haar rol in de film Alleen Maar Nette Mensen. In 2012 speelde ze Rowanda in deze film, met onder meer Géza Weisz. In de verfilming van het boek van Robert Vuijsje speelde Imanuelle de ‘donkere schone’ op wie David (gespeeld door Géza Weisz) verliefd werd.

Het zorgt voor flink wat intieme scenes, maar dat was niet het enige waardoor de rol van Grives opviel. Ze moest namelijk om deze rol te kunnen spelen vijftien kilo aankomen. De stevige strijd in Wie Is De Mol? 2017 zal Imanuelle Grives eerder wat kilo’s gaan kosten dan dat ze erbij zullen vliegen.

Imanuelle Grives in WIDM

Het is in het spel namelijk rennen en vliegen. Geen moment zit je bij WIDM rustig op je stoel, laat staan op dezelfde plaats. En onderhuids is er altijd de spanning of er zomaar wat kan gebeuren. Want je zou toch maar de gouden aanwijzing missen in Wie Is De Mol?

Behalve als je natuurlijk zelf de Mol bent, maar in dat geval zal Imanuelle Grives ook flink wat angstzweet moeten wegwerken om niet gepakt te worden. In de afgelopen jaren zijn regelmatig actrices de Mol geweest, dus in dat opzicht moet de geboren Rotterdamse van Surinaamse afkomst nadrukkelijk worden gevolgd. Haar favoriete mol uit Wie is de Mol? dateert alweer uit 2008. “Dennis Weening. Hij was zo leuk en lief en hij kwam zo oprecht over, ik had het nooit achter hem gezocht!”, laat Imanuelle Grives weten op de website van WIDM. “Ik denk dat ik heel goed mijn best moet doen om bonden te sluiten met mensen, wat ik kan niet goed alle details onthouden. Dus daar moet ik help hebben. Ik moet ervoor zorgen dat ik goed lig in de groep en vertrouwen win. En informatie ga winnen.”

Imanuelle ook te zien in Celblok H

De dertiger wilde eerst helemaal geen actrice worden. Grives deed een opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Al tijdens haar studie begon het acteerbloed te stromen en zocht ze daar haar heil in. Dat begon in het theater en vanaf 2009 kreeg ze mooie rollen in films en op televisie.

Dat begon met Carmen van het Noorden, waarin ze de hoofdrol vertolkte naast Tygo Gernandt (ook een oud-deelnemer van Wie Is De Mol?). Vanaf 2014 is Imanuelle ook te zien in Celblok H (Dorien Breeveld) en dat jaar deed ze dus ook mee aan de WIDM-afgeleide Expeditie Poolcirkel.

Imanuelle Grives is te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.