Sterren op TV
Ilse Ott

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Ilse Ott speelt Bodine Westerveld in Celblok H

Ilse Ott heeft een vaste rol in Celblok H, als Bodine Westerveld. Daarnaast is ze in nog veel meer producties te zien. Op televisie, maar ook in het theater treedt Ott regelmatig op. Naast Celblok H is Ilse Ott bijvoorbeeld ook regelmatig te zien in de serie SpangaS.

Ilse Ott als Bodine Westerveld in Celblok H

Ilse Ott debuteert in seizoen 4 van Celblok H als Bodine Westerveld. Bodine was in het derde seizoen van de SBS 6-serie al in tien afleveringen te zien, maar werd toen gespeeld dor Caro Lenssen. Nu neemt Ott het van haar over. De op 10 april 1982 geboren actrice heeft daarmee één van de hoofdrollen bemachtigd in Celblok H.

Omdat Bodine Westerveld eerst door Lenssen gespeeld werd, is het voor de kijker van de gevangenisserie even wennen aan het nieuwe gezicht in seizoen 4. Gelukkig is ze wekelijks te zien in de populaire televisiereeks van SBS 6. Daarnaast manifesteert ze zich steeds nadrukkelijker.

Ilse Ott op televisie, in commercials en in het theater

Zo heeft Ilse Ott ook een rol in SpangaS. De midden dertiger speelt in de jeugdserie van NCRV de rol van Marie de Wind één van de docenten op het Spangalis College. Verder was Ilse te zien in reclames van onder andere ABN Amro en Volkswagen. Ook had ze gastrollen in grote Nederlandse series. Ott dook bijvoorbeeld op in Penoza en Flikken Maastricht. Ook kreeg ze een tijdelijke rol in de serie Shouf Shouf.

Ott timmert dus behoorlijk aan de weg en dan heeft ze ook nog haar werkzaamheden in het theater én werkt ze ook als scenarist. Haar eerste werk als scenarist wordt Find that dumb little bitch and throw her into a river. In het theater was Ilse Ott te zien in diverse voorstellingen. Zo speelde ze hoofdrollen in Rechter kan niet en Zonde!. Ze werkte regelmatig samen met theaterregisseur Floris van Delft.

Volg Ilse Ott op Instagram Facebook en Twitter