Sterren op TV
Hugo Kennis 24Kitchen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 10 juli 2016

Hugo Kennis is een manusje-van-alles

Hugo Kennis is misschien wel de leukste verschijning op 24Kitchen. Deze dertigjarige hunk ziet er niet alleen appetijtelijk uit, maar kan ook nog eens goed koken. In de afgelopen tijd zien we Hugo in steeds meer programma’s voorbij komen op de Nederlandse televisie en ook op YouTube wordt hij steeds bekender.

Inhoudsopgave

Hugo Kennis kookt op 24Kitchen

In augustus 2014 werd bekend dat Hugo Kennis aan de slag zou gaan bij 24Kitchen. De presentator ging daar zijn eigen kookprogramma presenteren, dat door het leven gaat onder de naam Smaakpupillen. Kennis kookt daarin overigens niet in zijn eentje, wat hij nodigt iedere aflevering een kind tussen de zes en twaalf jaar uit. Samen zij gaan een recept maken dat het kind graag wil leren maken. “Met Smaakpupillen probeer ik kinderen enthousiast te maken om te leren koken. Tegenwoordig weten ze vaak niet hoe een bepaald product op de markt eruit ziet en waar het vandaan komt. Ik neem ze mee naar de markt, waar ze uitgebreide informatie over de producten krijgen”, zo gaf Hugo in 2014 aan in gesprek met Showbizznetwork.

Tegenwoordig kennen we Hugo Kennis op 24Kitchen van veel meer programma’s. Zagen we hem ook voorbij komen in de Zomer Special. Ook doet hij samen met voormalig SpangaS-acteurs Marius en Jasper Gottlieb mee aan de 24Kitchen Food Truck Challenge.

Hugo Kennis van Uit Eigen Keuken

Hugo Kennis, die in het verleden een koksopleiding volgde en Horecamanagement studeerde, kun je ook kennen van Uit Eigen Keuken, een programma van RTL 4 waarin Hugo in één minuut laat zien hoe je een heerlijk recept klaar kunt maken. Van varkenshaasjes tot oma’s gehaktballen, bij Kennis kun je alles tegenkomen. De filmpjes zijn ook terug te zien op YouTube en supermarkt EMTÉ is sponsor van het programma.

Hugo Kennis van De Worsten van Babel

De in Eindhoven geboren Hugo heeft overigens ook al een aardige naam opgebouwd op YouTube en beschikt ook over een kanaal op Makers Channel. Kennis duikt regelmatig met zijn vrienden Marius en Jasper Gottlieb de keuken in om video’s op te nemen voor hun kanaal Worsten van Babel. Waar de filmpjes eerst vooral op YouTube verschenen, zijn ze tegenwoordig steeds vaker te vinden op Makers Channel. Serieuze filmpjes hoef je overigens niet te verwachten van dit trio. “Omdat het allemaal niet zo serieus hoeft”, melden ze zelf bij hun kanaal. “Oké misschien niet een maak-het-lekker-zelf kookprogramma, maar meer een om te laten zien dat je gewoon lekker moet experimenteren in bed. En in de keuken.” Voor hun programma schoven ze overigens ook al eens aan bij De Avondploeg.

Hugo Kennis als acteur

Naast zijn studie Horecamanagement, heeft Hugo Kennis ook gestudeerd aan Fontys in Tilburg. Daar werd door de hunk een opleiding gevolgd aan de Musical- en Theateracademie. Dat was niet voor niets, want ook als acteur heeft hij al de nodige klussen gehad. We zagen hem onder andere voorbij komen in de musical SpangaS Live. Tevens kun je Kennis, die je regelmatig in de sportschool treft, kennen van Xite-programma Gogo Tours. Daarnaast is hij regelmatig te zien op het YouTube-kanaal van JayJay Boske in afleveringen van Kookboys.

Hugo Kennis is te volgen via Instagram en Twitter.