Sterren op TV
Holly Mae Brood GTST Nieuwe Tijden

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 23 april 2017

Holly Mae Brood is Amy Kortenaar in GTST en Nieuwe Tijden

Holly Mae Brood is met haar 21 jaar nog erg jong, maar in de afgelopen jaren heeft ze zelf al een aardige naam opgebouwd. De in Amsterdam geboren actrice is de dochter van Xandra Jansen en de in 2001 overleden Herman Brood. Ze heeft ook een bekende zus. Lola Pop Brood is namelijk modeontwerpster en kunstenaar.

Inhoudsopgave

Holly Mae Brood in GTST en Nieuwe Tijden

In 2016 werd bekend dat Holly Mae Brood in zowel Goede Tijden, Slechte Tijden als in Nieuwe Tijden zou gaan spelen. De babe met bruin haar en bruine ogen kruipt sinds april dagelijks in de rol van Amy Kortenaar.

Blijkbaar had de actrice al in de film Sneekweek als Lisa een goede indruk achtergelaten op het castingbureau. Tijdens de opnames van GTST leerde Holly Mae tegenspeler Soy Kroon kennen. De laatstgenoemde is ook sinds kort te zien in de populaire soapserie. Al gauw ging het gerucht dat het tweetal een relatie had, maar dat bleek achteraf niet waar volgens Holly.

Naast de recente rollen in de soaps Goede Tijden, Slechte Tijden en Nieuwe Tijden en de film Sneekweek, is Holly Mae Brood in 2016 ook te zien in de film Hart Beat. De in Amsterdam woonachtige Brood kroop voor die film in de huid van Kate. In het najaar van 2016 komt de muziekfilm in de bioscoop.

Holly Mae Brood als danseres en model

De 21-jarige Holly Mae begon al op jonge leeftijd met dansen. Zo konden we haar als klein meisje al zien bij het Junior Songfestival en deed ze ook mee aan Kinderen voor Kinderen. Ook veroverde ze een rol in de musical Ciske de Rat.

In 2014 verraste ze vriend en vijand door mee te doen aan Holland’s Next Top Model. In de vijfde aflevering werd het model naar huis gestuurd. Ook heeft Holly Mae Brood, die een dansopleiding heeft gevolgd aan de HBO, in het verleden haar zangstem al eens laten horen.

Holly Mae Brood in It Takes 2

Holly Mae Brood heeft de stap gezet naar It Takes 2. Als actrice heeft ze inmiddels al een aardige naam opgebouwd, maar nu wil ze ook graag een andere kant van zichzelf laten zien. Holly treedt met haar deelname aan het programma toch wel een klein beetje in de voetsporen van haar vader Herman Brood. Toch wilde ze in aanloop naar het programma niet al te veel naar oude optredens van haar vader kijken. Al denkt ze wel zeker iets op te kunnen steken van de manier waarop haar vader voor entertainment zorgde op het podium. De andere deelnemers aan It Takes 2 2017 zijn Ruben Nicolai, Hans Klok, Gijs Staverman, Buddy Vedder, Tooske Ragas, Bibi Breijman, Hanna Verboom en rapper Keizer

Volg Holly Mae Brood ook via Twitter, Facebook en Instagram!