Sterren op TV
Hilde Masterchef Holland 2016

Hilde van Maanen winnaar Masterchef Holland 2016

Hilde van Maanen is winnaar van Masterchef Holland 2016. De dertigjarige blondine is misschien wat stil en valt daardoor niet altijd op, koken kan ze als de beste. Haar resultaten zijn regelmatig verbluffend, waardoor ze door Masterchef Holland vliegt. In de finale won ze met één punt verschil van Josephine met één punt verschil. Het verschil maakte ze vooral door haar fabelachtige desserts.

De dertigjarige Hilde heeft voor Masterchef Holland 2016 zelfs haar baan opgezegd. De Nijkerkse werd geboren en getogen in Zwartebroek. Van Maanen werkte op de HR-afdeling van ketchupfabrikant Heinz, maar koken was een droom.

“Ik wil met koken verder. Het liefst drie dagen in een keuken van een restaurant om ervaring op te doen, daarnaast wil ik weer voor mijzelf beginnen”, vertelde Hilde bij de start van Masterchef in de Barnevelde Krant. In het Algemeen Dagblad ging ze zelfs nog een stap verder. “Geen suffe kantoorbaan meer. Ik dacht: als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit.”

De afgelopen drie jaar is ze dan ook intensief bezig met koken en besloot in 2015 de stoute schoenen aan te trekken om zich in te schrijven. Een voorronde volgde en haar panna cotta met merengue schuimpjes bracht Hilde in Masterchef Holland 2016.

Hilde in Masterchef Holland

De strijd met zestien kandidaten vond ze een fascinerende beleving. “Het komt aan op je creativiteit, dat past bij mij: toch een origineel gerecht maken met maar een paar ingrediënten. Je krijgt veel mee, over hoe de smaak moet zijn bijvoorbeeld. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen, en mogen de chefs niet te veel tips geven.”

 

 

 

Pura Diva als toekomst

Als ontspanning wandelt Hilde graag met haar hond Boris en haalt haar inspiratie uit tijdschriften, kookboeken en haar eigen moestuin. Ze wil dan ook vooral graag dingen uitproberen om mensen te verrassen. Daar zal ze in de toekomst mee verder gaan Eerder heeft ze al openluchtdiners georganiseerd onder de naam Pura Diva, waarbij mensen een viergangen diner voorgeschoteld kregen. Hier wil Hilde van Maanen zich na het Masterchef Holland avontuur volledig op gaan storten.

Hilde Masterchef Holland