Sterren op TV
Hidde Jonker Heel Holland Bakt

Hidde Jonker strijdt in Heel Holland Bakt

Hidde Jonker is de nuchtere Fries in Heel Holland Bakt 2016. De 36-jarige opzichter bij een woonstichting in het Noord-Westen in Friesland is op het eerste oog niet gek te maken. De korfballer gaat dan ook op voor de beste thuisbakker van Nederland 2016.

Gezin voor Jonker het allerbelangrijkste

Hidde Jonker is inmiddels zeven jaar getrouwd met Rita en woont in Mangtum. Dit is een klein plaatsje tussen Leeuwarden en Sneek. Hij maakt dus heel wat kilometers naar de mooie witte tent van Heel Holland Bakt. Inmiddels hebben Hidde en Rita er ook twee dochters, Iris van vijf en Lara van drie jaar. “Als ik de vrolijkheid en de spontaniteit van de meiden zie, dat geeft een heel goed gevoel. Dat brengt ook me ook wel in evenwicht. En Rita is gewoon een lieve vrouw. Dat ik ze heb is voor mij het belangrijkste”, vertelt Hidde in het introductiefilmpje van Heel Holland Bakt.

Hidde wordt niet snel zenuwachtig

En verwennen doet Hidde zijn gezin dus met heel wat mooie bakcreaties, waarvan we er in Heel Holland Bakt ongetwijfeld ook veel van gaan zien. “Ik ben een vrolijke, rustige en toch ook wel nuchtere Fries. Ik blijf snel rustig. Uiteraard komt er bij een bakwedstrijd ook wel gezonde spanning bij, dat hoort erbij. Maar wel met twee benen op de grond.” Hidde Jonker kan niet echt uitleggen hoe hij aan het bakken is geslagen. Een reden is er voor hem niet. “Het komt gewoon uit mezelf. Ik vind het gewoon leuk. Je kunt anderen lekker mee laten genieten van de baksels en het eten. Dat vind ik ook wel mooi, als mensen zeggen dat het heerlijk is.” Uiteindelijk is hij dus zelfs uitgekomen bij het populaire televisieprogramma van Omroep Max.

Hidde legt lat hoog voor Heel Holland Bakt

De lat ligt wel hoog voor Hidde, ook in Heel Holland Bakt. “Ik ben erg kritisch op mezelf.” Een voorbeeld heeft de Fries wel. “Als ik een slagroomtaart maak en de slagroom zit er niet goed omheen of de rozetten zijn niet mooi rond. Anderen zeggen dan dat het er prachtig mooi uitziet, maar dan weet ik voor mezelf dat het niet mooi is en het beter had gekund. Soms moet je alleen toch afstand nemen en het gewoon mooi vinden.” En ook voor Iris en Lara is hij streng, zegt Hidde met een lach. “Als het kan mogen ze graag helpen, maar als het even niet kan moeten ze uit de keuken. Toch mogen ze er graag bij staan met het maken van koekjes enzo.”

En of hij nog duidelijke plannen heeft in Heel Holland Bakt? Dat heeft Hidde zeker! “Het doel van het programma is om op de hoogste trede te komen, op nummer één. Of dat gaat lukken is afwachten. Ik zeg altijd, per aflevering kijken we verder. Maar het doel is absoluut om op nummer één te staan.” Daarvoor zal Hidde dus negen tegenstrevers eruit moeten bakken in Heel Holland Bakt 2016!