Sterren op TV
Hicham Siham Peking Express

Hicham en Siham vormen duo in Peking Express

Hicham en Siham doen als duo mee aan Peking Express. Al jarenlang hadden broer Hicham en zus Siham een droom om ooit mee te mogen doen aan het programma op Net5, maar lange tijd was Peking Express van de buis. Toen ze hoorden dat het programma in 2017 terug zou keren, grepen ze direct hun kans. Maar kronen ze zich ook tot winnaar van de spelshow?

Wie zijn Hicham en Siham

Hicham Maachi is 31 jaar en woonachtig in Gorinchem. Het is niet voor het eerst dat we deze jongeman op tv voorbij zien komen. In 2008 deed hij al mee aan Expeditie Robinson, waar hij eindigde op de twaalfde plek. Hicham, die toentertijd werkzaam was als salarisadministrateur, gaf de uitdaging zelf op. Tegenwoordig werkt Hicham, die net als zijn zus Marokkaanse roots heeft, als verpleegkundige. Van Siham Maachi is beduidend minder bekend. De zus van Hicham is 26 jaar oud en bloedfanatiek. Dat is iets waar we in Peking Express dan ook zeker kennis mee gaan maken. Soms is ze zelfs zó van fanatiek, dat ze zelfs over haar eigen benen struikelt. In het dagelijks leven is ze werkzaam als advocate.

Voorbereiding Hicham en Siham op Peking Express

Hicham en Siham bereiden zich allebei op gehele eigen wijze voor op Peking Express. Zus Siham weet uitstekend waar het in Peking Express om draait: ze moeten zo snel mogelijk door Vietnam, Laos en Cambodja liften met één euro per dag. Het duo dat als laatste het doel bereikt, wordt naar huis gestuurd. Siham probeert in eigen land dan ook een lift te scoren naar ‘Gorkum’ (Gorinchem). Alhoewel ze één auto weet te stoppen, rijden de andere auto’s haar gewoon voorbij.

Een lift naar Gorinchem scoort ze dan ook niet, ze moet gewoon lopend naar huis. Hicham doet de voorbereiding op een andere manier. Hij leest nog even de in de loop der jaren verzamelde Lonely Planet-boeken door. Als duo lijken ze een sterk team te kunnen vormen en Siham is dan ook overtuigd. “Wij gaan winnen, klaar. Zet je geld in op ons.”

De andere duo’s van Peking Express 2017 zijn Cedric en Brecht, Laura en Ann-Sophie, Steff en Margeux, Frank en Joep en August en Awatef.