Sterren op TV

Het veelbesproken liefdesleven van radio dj Eddy Keur

Op 24 oktober 1958 te Amsterdam werd Eddy Keur geboren. De radio dj komt uit een gezin van vijf. Zijn ouders kwamen al jong samen. De vader van Keur werkte als scheepsman en was 17 jaar ouder dan zijn moeder. Toen de kinderen oud genoeg waren om op eigen benen te staan, gingen zijn ouders uit elkaar. Keur begon zijn radiocarrière onder de schuilnaam Sebastiaan Peters bij de zee zender Radio Caroline. Keur heeft op veel grote zenders gedraaid, zo heeft hij voor Radio 3, Noordzee FM, Radio 538 en Radio 10 gewerkt.

Inhoudsopgave

Daten

Onbedoelde bekendheid verwierf Eddy Keur door het vele daten. Rond zijn 30e had Keur het gevoel dat hij ineens wél werd opgemerkt door mensen en kreeg hij een enorme geldingsdrang. Hij had altijd het gevoel gehad het sukkeltje van de klas te zijn en nu ineens kreeg hij aandacht. Omdat hij het idee had dat die aandacht ook zo weer vervlogen kon zijn, heeft hij toen aardig wat gedatet. Dit achtervolgt hem nog steeds. De gedachte die Eddy Keur bij het vele daten had was dat als je het niet geproefd hebt, je ook niet weet hoe het smaakt.

Vrijgezel

Eddy Keur is wat je kan noemen een eeuwige vrijgezel. Hij geeft gewoonweg de voorkeur aan een vrijgezel bestaan. Dit vertelt Keur tijdens een interview met Panorama. Dit is iets wat hij uit zijn jeugd heeft meegenomen, dat hij zich niet wil binden. Als voorbeeld noemt Keur dat zijn vader hem nooit omhelsde. Het voorbeeld dat Keur had, was dat zijn ouders uitsluitend samen waren voor de kinderen. Er was geen liefde tussen de twee. Keur vertelt zelfs dat hij, op dat moment met zijn 62 jaar, nog nooit verliefd is geweest. Hij geeft aan dat hij daarom ook helemaal niet weet wat hij zou moeten missen. Vooral het liefdesleven van de moeder van Keur heeft veel indruk op hem gemaakt, zij werd in haar jonge jaren misbruikt en had daarna ruim 20 jaar lang een liefdeloos huwelijk. Voorheen was Eddy Keur behoorlijk verbitterd, hij was ontevreden over andere mensen en ook voornamelijk over zichzelf. Goede vriend Danny Rook heeft hem tot andere inzichten weten te brengen en de laatste jaren is Keur een stuk positiever in het leven gaan staan.

Vervanger van Ruud de Wild

De radio dj Ruud de Wild maakte in maart 2021 bekend dat hij darmkanker heeft. Omdat hij te ziek is om te werken en moet herstellen van een zware operatie zal Eddy Keur hem tijdelijk vervangen bij Radio 2. Een grote stap voor Keur, die bij de regionale zender NH Radio het programma Keur in de Middag presenteert. De radiowereld reageerde geschokt op het nieuws van De Wild. De Wild heeft Keur zelf gevraagd om hem te vervangen. Het is volgens De Wild bedoeld als cadeau, maar het leuke is er door de oorzaak wel vanaf. Keur zegt in een interview dat hij wel de druk voelt om het goed te doen, hij wil de show op hetzelfde niveau houden als wanneer De Wild het maakt. Als De Wild weer beter is, hoopt Eddy Keur wel op een vervolg van zijn invalperiode bij Radio 2.

Televisie

Ook op de televisie is Eddy Keur geen vreemde. Begin 2020 presenteerde Keur een tijdje het programma Shownieuws, dit paste hem echter niet heel goed en na een korte tijd stopte hij er weer mee. Eerder werkte Eddy Keur ook al voor de zenders AVRO, TROS, Veronica, RTL, TV10 en Fox. Naast het radiowerk bedenkt Keur nog steeds formats voor Talpa en doet hij voice-over werk. Een tijdje had Eddy Keur ook een eigen televisieprogramma Keur met Peren, dat zou mogelijk weer terug kunnen komen. Keur is in ieder geval enthousiast over het idee dat het programma terug op televisie zou komen.