Sterren op TV
Georgina Verbaan

Het veelbesproken liefdesleven van Georgina Verbaan

Georgina Verbaan gaat al heel wat jaartjes mee als bekende Nederlander. Ze speelde in Goede Tijden Slechte Tijden, kan aardig zingen, speelde in films en musicals en heeft een liefdesleven dat veelbesproken is. Eind 2020 strandde haar relatie met schrijfster Maartje Wortel. 

Georgina Verbaan werd geboren op 9 oktober 1979 in Den Haag. Ze is een Nederlandse actrice, presentatrice, columniste en zangeres. Verbaan had in het verleden een relatie met Quote hoofdredacteur Jort Kelder. In 2019 kreeg de actrice een relatie met vriendin Maartje Wortel, maar deze eindigde eind 2020. Verbaan heeft een dochtertje uit een eerdere relatie en woont in Amsterdam. Ze is zeer goed bevriend met Patrick Martens.

Inhoudsopgave

Musicalgroep

Georgina Verbaan ging na de basisschool de MAVO doen op het Erasmus College in Zoetermeer. Op 11-jarige leeftijd werd Verbaan lid van een musicalgroep genaamd Harlekijn. Ze deed met deze groep meerdere musicals, waar haar grote liefde voor dans, zang en theater ontstond. In 1991 startte Verbaan aan de Jeugdtheaterschool Rabarber te Den Haag.

TV-debuut in Goede tijden, Slechte tijden

In 1997 maakte Verbaan haar TV-debuut in Goede tijden, slechte tijden als haar karakter Hedwig Harmsen. Ze was een jaar later ook te zien in VPRO-programma Hertenkamp. In 2000 verliet ze het programma om zich te gaan richten op haar zangcarrière. Ze bracht haar eerste single If You Want Me uit, maar dit werd helaas geen groot succes.

Hoofdrol in film Costa!

In 2000 kreeg Georgina Verbaan de hoofdrol in de film Costa! In de film is het nummer Ritmo! te horen. Verbaan bracht vervolgens haar eigen versie van het nummer uit, wat een groot succes werd. Ze is daarna ook te zien in de film Pista! en het laatste seizoen van Costa!.

Meerdere presentatieklussen

In 2004 was Georgina Verbaan als jurylid te zien bij het Nationaal Songfestival. Ze werd daarna gevraagd voor andere presentatieklussen. Zo presenteerde ze onder andere het programma Gotcha, De Milieuridders en ze was te zien als kandidate in het programma Ranking the Stars. Ze was daarna nog te zien in programma’s als Noorderlicht Nieuws, De Tafel van 5 en als tafeldame in De Wereld Draait Door.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan)

Deelname in verschillende tv-programma’s

In 2008 deed Verbaan ook mee aan Wie is de Mol, ze werd 7e in dit populaire programma. In 2012 en 2012 deed Georgina Verbaan mee aan het programma In goed gezelschap. In dit programma moet ze met andere acteurs en gasten diverse improvisatieopdrachten uitvoeren. Sinds 2013 schrijft Verbaan een column in de NRC.next.

Naaktreportage in de Playboy

In 2004 besloot Georgina Verbaan in 12-pagina’s tellende blootreportage te doen in de Nederlandse Playboy. In 2016 was ze nogmaals in een blootreportage te zien, maar dan in het blad LINDA.man. Ze liet in dat blad weten dat ze erg ontevreden was over haar Playboy-reportage.

Op de kandidatenlijst voor de Partij voor de Dieren

Georgina Verbaan is een uitgesproken vegetariër en spreekt zich regelmatig uit over de misstanden in de vleesindustrie. Ze gebruikt haar platform als actrice om het effect van de vleesconsumptie op dieren te laten zien. Zo stond Verbaan in 2006 en 2017 als lijstduwer op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Awards en prijzen

In 2007 had Verbaan een rol in de serie ‘t Schaep met de 5 pooten. In 2008 kreeg ze hier een award voor als ‘beste actrice van 2007. In 2009 was Georgina Verbaan te zien in de film Oogverblindend. Deze film en haar acteerwerk ontving zeer goed recensies. In 2013 ontving Verbaan een Gouden Kalf voor haar rol in de tragikomedie De Marathon. Twee jaar later ontving ze wederom een Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in de film De Surprise. In 2017 ontving ze de Gouden Notekraker.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan)

Relatie Jort Kelder en dochter uit eerdere relatie

Van 2003 tot 2008 had Georgina Verbaan een relatie met journalist en redacteur Jort Kelder. In 2008 verbrak Kelder de relatie, omdat er een filmpje verscheen op RTL Boulevard waar Verbaan zoenend te zien was met presentator Pieter van der Wielen. In 2010 kreeg Verbaan een dochtertje, genaamd Odilia Lilibet met haar toenmalige partner trompettist Rob van de Wouw. Ze liet het prachtige nieuws weten op Twitter met de caption: ,,Ze is prachtig, iedereen is gezond en we zijn zielsgelukkig.”

Relatie met schrijfster Maartje Wortel

In 2019 maakte Georgina Verbaan bekend een relatie te hebben met haar vriendin Maartje Wortel. ,,Ik moest blijkbaar de veertig naderen voor ik aan mezelf durfde toe te geven dat ik niet simpelweg op mannen én vrouwen val, maar toch vooral op vrouwen”, vertelde ze in een interview met Wortel waaruit Story citeerde.

Maartje Wortel is een Nederlandse schrijfster. Ze schreef onder andere korte verhalen in diverse literaire tijdschriften en columns in Trouw en NRC Next. In 2009 debuteerde Wortel met haar eerste verhalenbundel Dit is jouw huis. Twee jaar later verscheen haar eerste roman, genaamd Half Mens. In 2014 werd haar boek IJstijd gepubliceerd. Voor beide boeken ontving ze zeer goede recensies en meerdere nominaties voor verschillende literaire prijzen. Hun relatie strandde echter eind 2020.