Sterren op TV

Hester van der Vliet de vriendin van Erik Dijkstra

Hester van der Vliet is de vriendin van Erik Dijkstra, een Nederlandse journalist en televisiepresentator van onder meer de NPO-talkshow OP1. Daar vormt hij een presentatieduo met Willemijn Veenhoven. Erik en Hester hebben samen twee kinderen: Jackie en Theo.

Hester van der Vliet vriendin Erik Dijkstra

Hester van der Vliet volgde als tiener de havo op het Montessori Lyceum in Amsterdam. Haar eerste baantje was in de productie bij de AVRO, als regie-assistente. Later belandde ze als producer bij het Holland Media House (RTL) en twee jaar later trok ze richting de VARA.

Daar werkt Hester sinds 2000 als producer. De eerste zeven jaar bij programma’s als VARA Laat, Kinderen voor Kinderen, Hof van Joosten, en Vroege Vogels TV; vanaf 2009 bij De Wereld Draait Door.

Hester van der Vliet werkt in productieteam De Wereld Draait Door

In 2015 maakte Hester van der Vliet promotie bij DWDD, en dat had ook voor vriend Erik Dijkstra consequenties. Hij vertelde destijds namelijk in de Mikro Gids: “Mijn vriendin heeft net een nieuwe baan gekregen, ze is samensteller bij DWDD.”

“Zij heeft na de bevallingen een tijdje minder gewerkt, nu blijf ik overdag gewoon wat meer bij de kinderen.” Samen hebben Erik Dijkstra en zijn vriendin Hester van der Vliet twee kinderen: dochtertje Jackie en zoontje Theo.

Erik Dijkstra van Jakhals naar presentator Op1

Velen kennen Erik Dijkstra als ‘Jakhals’, of uit zijn tijd bij Bureau Sport. Maar tegenwoordig is hij te zien in een wat meer serieuzere rol: als hoofd van de tafel bij de talkshow Op1, bij de NPO. Daar vormt hij een presentatieduo met Willemijn Veenhoven.

Verdere ambities heeft Dijkstra een stuk minder dan vroeger. “Ik houd me nu liever bezig met mijn kinderen. Iets meer van hun leventjes meemaken is ook weleens fijn.” En daar zal zijn vriendin Hester van der Vliet ongetwijfeld maar wat blij mee zijn!