Sterren op TV
Herold Dat Expeditie Robinson 2017

Krachtpatser Herold Dat gaat de strijd aan in Expeditie Robinson 2017

Herold Dat is één van de vier Onbekende Nederlanders in Expeditie Robinson 2017. De afgelopen jaren was Expeditie Robinson een spel voor Bekende Nederlanders, maar voor het achttiende seizoen maakte het programma voor vier personen een uitzondering. Herold Dat was één van de vier gelukkigen.

Herold Dat in Expeditie Robinson 2017

Expeditie Robinson lijkt voor Herold Dat op het lijf geschreven. Met zijn achtergrond bij de Koninklijke Landmacht en zijn fysiek moet Herold perfect in staat zijn om een paar weken te overleven op een onbewoond eiland in de Filipijnen. Toen de kans zich voordeed, meldde Herold Dat zich dan ook direct aan voor Expeditie Robinson. Hij overleefde de selectieprocedure en mocht zich in juni op Schiphol. Daar begon het Expeditie Robinson-avontuur voor Dat en zijn achttien concurrenten.

Ook in 2017 draait Expeditie Robinson natuurlijk om de Bekende Nederlanders. Hoe zullen zullen zij zich staande houden onder de uiterst primitieve omstandigheden? Toch werd Expeditie Robinson jaren geleden groot met Onbekende Nederlanders. Herold Dat is dan ook niet van plan om als veldvulling te fungeren in Expeditie Robinson. Herold gaf zelf aan dat zijn mentale weerbaarheid en veerkracht een belangrijk wapen van hem zijn, maar daarnaast is hij ook fysiek in topconditie.

Herold Dat, oud-wielrenner en ex-militair

Herold Dat was op jongere leeftijd zeer bedreven in het wielrennen. Dit deed hij op hoog niveau en won zelfs verschillende koersen, maar haalde de absolute Nederlandse top uiteindelijk net niet. Als militair schopte hij het nog verder. Daar leerde hij hoe het is om af te zien en zichzelf te redden in lastige situaties. Dat kan hem nog van pas komen in Expeditie Robinson.

Lees ook: Alle Expeditie Robinson deelnemers

Uiteindelijk werkte Herold Dat 22 jaar voor Defense, maar inmiddels staat hij volledig op eigen benen. De 46-jarige Brabander is tegenwoordig zelfstandig ondernemer. Hij heeft het trainingsbureau DatvoorU opgezet en daarmee brengt Herold veerkracht en teambalans in de organisatie.

Volg Herold Dat van Expeditie Robinson op Facebook

Expeditie Robinson gemist? Je kunt het hele seizoen kijken via Videoland!

Geplaatst door Herold Dat op dinsdag 15 augustus 2017