Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 februari 2021

Laatst Geüpdatet: 14 september 2022

Herman van der Zandt de vriend van Anna Gimbrere

Herman van der Zandt is de vriend van Anna Gimbrere, een Nederlands wetenschapsjournaliste en presentatrice. In 2021 vertelde ze in de talkshow Jinek dat ze zich op heeft gegeven voor een vacature om de ruimte in te gaan. Haar vriend Herman is een bekende nieuwslezer en presentator op de televisie.

Herman van der Zandt vriend Anna Gimbrere

Anna Gimbrere groeide op in Zwolle en studeerde daarna in Amsterdam, op de universiteit, voor de opleiding theoretische natuurkunde. Ondertussen deed ze klussen als model om het spreekwoordelijke brood op tafel te krijgen.

Na het afstuderen ging Anna aan de slag als wetenschapsjournaliste, redactrice en als deskundige in tv-shows als de Nationale Wetenschapsquiz (2015), Galileo (2016), Tijd voor MAX (2017) en Experimensen (2019). Ook heeft ze meegedaan aan de kennisquiz De Slimste Mens, in 2018.

Herman van der Zandt televisiepresentator

In 2020 werd bekend dat Anna Gimbrere een relatie heeft met nieuwslezer en presentator Herman van der Zandt, die een jaar daarvoor nog was gescheiden van zijn vrouw en de moeder van hun twee kinderen, Jozephine Treny. Anna en Herman leerden elkaar al kennen toen laatstgenoemde nog met Jozephine samen was, tijdens opnames van het programma Oranje Boven, Down Under.

Destijds is er echter nog niets gebeurd tussen hen, zo benadrukte Anna gelijk in gesprek met de Story. “Dat was echt niet het geval. Toen had ik ook net een nieuw vriendje op wie ik heel verliefd was! Wat Herman en ik hebben, is van dit jaar. Deze zomer zijn we voor het eerst gaan daten en daarna is het vrij snel serieus geworden.”

Ging het van vriendschap over in liefde? “Herman en ik spraken af en toe wel eens iets af. Maar het gaat te ver om te spreken van een hechte vriendschap. En nee, ik vond het niet moeilijk om met iemand te daten die ik al vriendschappelijk kende. De vonk sprong gewoon ineens over. Dat is toch alleen maar mooi? Ja, ik ben inderdaad heel gelukkig”, glunderde Anna Gimbrere destijds in het roddelblad.

Anna Gimbrere wil de ruimte in

In februari 2021 onthulde Anna Gimbrere dat ze graag de ruimte in wil. Die wens maakte ze aan tafel bij Eva Jinek in diens talkshow bekend. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, zolang haar vriend Herman van der Zandt haar maar niet al te lang moet gaan missen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A N N A (@annagimbrere)