Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 januari 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Herman Roelink doet mee aan Expeditie Robinson NL vs. BE

Herman Roelink is één van de deelnemers aan Expeditie Robinson NL vs. BE, een speciale editie van het survivalprogramma waarin Nederland het opneemt tegen België.

Herman Roelink in Expeditie Robinson NL vs. BE

Herman Roelink is 48 jaar oud en is geboren en getogen in Almelo, waar hij tevens nog altijd woont. In 2017 maakte hij al een video waarin hij kenbaar maakte dat hij droomde van deelname aan Expeditie Robinson: die droom komt nu uit.

Roelink is getrouwd en heeft drie kinderen met zijn echtgenote. Hij is in het dagelijkse leven uroloog bij het ziekenhuis ZGT in Almelo. Herman is de oudste van alle deelnemers, maar dat temt zijn enthousiasme absoluut niet.

Herman Roelink is getrouwd en heeft drie kinderen

“Ik wilde meemaken wat het is; de dag beginnen als de zon opkomt en eindigen als deze weer onder gaat. Leven zonder agenda. Weg uit de hectiek van het ziekenhuis, even helemaal weg uit de maatschappij”, vertelt hij in de TC Tubantia.

De programmamakers van Expeditie Robinson NL vs. BE noemen Roelink een ‘opvallend persoon’. “Hij is de intellectueel die het fijn vindt om naast zijn precisiewerk in de OK, lekker bezig te zijn in de natuur en op zijn boerderij. Hij weet veel en wil zijn kennis graag delen op het eiland. Maar hij is ook nogal eigenwijs.”

Excentriek, intelligent en eigenwijs

“Het tactische spel heeft niet zijn voorkeur, maar hij schuwt het zeker niet als het nodig is. Alles om zover mogelijk te komen in de expeditie. Het woord opgeven kent hij niet en hij is behoorlijk competitief”, schrijft men over de excentrieke Tukker. Wij zijn razend benieuwd hoe ver Herman Roelink het gaat schoppen namens Nederland!

Dit bericht bekijken op Instagram

Aan de kinderchampagne, feestelijke dienst! Allemaal nix dan moois voor 2020 ????????????

Een bericht gedeeld door Herman Roelink (@hermanroelink) op