Sterren op TV
Henry Schut NOS Studio Olympic Parc

Auteur: Senna Reimink

Datum: 19 mei 2016

Laatst Ge├╝pdatet: 19 mei 2016

Henry Schut is het gezicht van NOS Studio Olympic Parc

Henry Schut heeft in de laatste jaren al naam opgebouwd als televisiepresentator en sportjournalist. In 2016 levert hem dat een leuke klus op. De in Scherpenzeel geboren Henry is al jarenlang werkzaam bij de NOS en komende zomer zien we hem terug als presentator van NOS Studio Olympic Parc. Dat programma presenteert hij samen met voormalig judoka Edith Bosch.

Henry Schut door de jaren heen

Henry ontpopte zich in de laatste jaren weliswaar als een echte sportkenner, maar blijkt bij de NOS begonnen te zijn tijdens een stage-periode. Schut studeerde aan de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle en volgde daar de studie journalistiek. In 1999 was het tijd voor een stage-periode en daarvoor kwam Henry Schut terecht bij NOS Studio Sport. En alhoewel hij daar klein begon, groeide hij in de loop der jaren uit tot een van de steunpilaren van de NOS.

Door de jaren heen hebben we Henry namelijk al de nodige programma’s zien presenteren. Zo ging hij aan de slag voor het Sportjournaal, presenteerde hij al twee keer het WK Voetbal Journaal en was Schut tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 de presentator van NOS Studio Sportwinter. Ook ging hij samen met Hugo Borst als presentator aan de slag bij NOS Langs de Lijn, een programma van Radio 1.

Henry Schut als presentator van NOS Studio Olympic Parc

De veertigjarige Henry Schut, die getrouwd is met vrouw Merel, drie kinderen heeft en in 2014 al eens werd uitgeroepen tot papa van het jaar, verzorgt in de zomer van 2016 het programma NOS Studio Olympic Parc.

Nadat hij vier jaar terug tijdens de Olympische Spelen in Londen al verantwoordelijk was voor de presentatie van het avondprogramma, mag hij dit jaar met Edith Bosch aan zijn zijde de sportactiviteiten aan elkaar praten. Het sportprogramma zal tussen 4 augustus en 21 augustus iedere dag om elf uur te zien zijn.