Sterren op TV
Henk Mirjam Bouwval Gezocht

Henk en Mirjam uit Volendam in Bouwval Gezocht

Henk en Mirjam uit Volendam doen mee aan Bouwval Gezocht. Ze hebben een klushuis gekocht. Het liefst willen ze dat de verwaarloosde twee-onder-een-kapwoning binnen zes weken opgeknapt is. Als ze eenmaal aan het werk gaan, beseffen ze al snel dat een woning binnen zes weken volledig opknappen meer stress met zich meebrengt dan van tevoren gedacht. Het is dan ook de vraag of hun relatie wel bestand is tegen doe druk.

Henk en Mirjam in Bouwval Gezocht

Henk en Mirjam doen mee aan Bouwval Gezocht. Ze hebben een huis gekocht waar best iets aan moet gebeuren. Net buiten Volendam willen ze zich gaan settelen samen met hun twee dochters. Dat werd inmiddels ook wel tijd ook, want hun dochtertje van acht maanden heeft in hun huidige huis geen eigen kamer. Met een nieuw onderkomen moet dat heel snel veranderen. Als Henk en Mirjam denken dat ze eindelijk een huis te pakken hebben, krijgen ze slecht nieuws van het notarissenkantoor. De vorige bewoners van het huis hebben nog een onbetaalde rekening, waardoor de koop flinke vertraging oploopt. Als de restschuld uiteindelijk alsnog betaald is, kunnen de twee eindelijk aan de slag met de woning.

Al gauw blijkt er best wat mis met het huis dat nog maar twintig jaar oud is. Zo vallen onder meer de enorm verrotte kozijnen erg op. “Dat betekent gewoon dat er heel slordig mee is omgegaan.” Daarnaast is er een weggezakte oprit, wat het huis volgens kenners een armoedige uitstraling geeft. Toch waren de twee gelijk verliefd op het huis.

Relatie Henk en Mirjam

Het verbouwen van het huis willen de twee het liefst binnen zes weken klaar hebben. Dat zorgt er echter ook voor dat de twee nogal gestrest rondlopen en dat levert de nodige relatieproblemen op. De twee kunnen in principe ook niet heel goed samenwerken. “We hebben alle twee een heel sterke persoonlijkheid, dus dat gaat niet altijd goed.” Maar ze hebben het idee dat het tijdens de verbouwing uiteindelijk wel goed gaat komen. Na veertien weken blijkt het huis nog altijd niet volledig af, maar er is wel van alles gedaan. Terwijl ze 205.000 euro in het huis hebben gestopt, wordt de woning nu geschat op 233.000 euro.

Meer Bouwval Gezocht
Loes en Willem in Bouwval Gezocht
Sabrina en Michel in Bouwval Gezocht