Sterren op TV
Hélène Hendriks FOX Sports

Hélène Hendriks is sportgekke presentatrice van FOX Sports

Hélène Hendriks is één van de vrouwelijke presentatrices van FOX Sports, het betaalkanaal waar veel voetbalwedstrijden te bekijken zijn. Naast Hendriks is ook Aletha Leidelmeijer als presentatrice bij FOX Sports te zien. Hendriks heeft zelf nooit gevoetbald, maar was wel als hockeyster op hoog niveau actief. Een lugubere pinkblessure betekende voor haar het begin van een carrière als presentatrice.

Hélène Hendriks werd op 6 augustus 1980 geboren in Breda. Tijdens haar opvoeding speelde hockey een uiterst belangrijke rol. Haar vader, moeder en twee zussen beoefenden namelijk allemaal deze sport en natuurlijk kon Hélène niet achterblijven. Ze speelde jaren voor Push, een hockeyclub uit Breda, en daarmee kwam ze uit op het hoogste hockeyniveau van Nederland: de hoofdklasse. Later verdedigde Hendriks ook nog de clubkleuren van Den Bosch, Rotterdam en Victoria.

Hélène Hendriks bij FOX Sports

Hélène Hendriks is al jaren presentatrice bij FOX Sports. Sinds 2013 presenteert ze hier de voetbalwedstrijden, maar ook tenniswedstrijden, zoals tijdens Wimbledon. Haar carrière in de televisiewereld is eigenlijk begonnen, na een heftige blessure die ze bij Push op liep tijdens een hockeywedstrijd. Hendriks speelde met haar teamgenoten tegen Kampong en bij een strafcorner was zij één van de uitlopers. De bal ramde tegen de pink van de blondine aan. Ze moest direct naar het ziekenhuis gebracht worden en daar werd geconstateerd dat het topje van haar pink ontbrak. Hoewel het stukje nog wel gevonden werd op het veld, lukte het niet meer om het topje van de vinger aan te hechten. Overigens zul je er op televisie nooit veel van merken, Hendriks heeft namelijk weten dat het een tweede natuurlijk voor haar is geworden om haar pink te verbergen.

Omdat het zo’n bijzonder verhaal was kreeg de blessure van Hendriks behoorlijk wat media-aandacht. Joep Schreuder kwam namens de NOS op bezoek voor een reportage en als plaatsgenoot vroeg hij na afloop aan Hélène Hendriks of zij niet voor NAC TV wilde werken. Zo is het balletje gaan rollen en werkte de sportieve dame voor Omroep Brabant, Brabant10 en de regionale Limburgse zender L1. In 2013 contracteerde FOX Sports de Brabantse. Ze had toen net de leeftijd van 33 bereikt. Binnen FOX kreeg ze steeds meer klussen. Zo stond ze regelmatig langs het veld om de voorbeschouwing op een wedstrijd op zich te nemen, maar maakte ze ook reportages. Sinds 2015 maakt ze samen met collega Jan Joost van Gangelen ook de Eretribune. Dit is het zaterdagavondprogramma van FOX Sports en hier worden de voetbalwedstrijden in de Eredivisie gevolgd, met aansprekende gasten.

Hélène Hendriks als hockeyster

Tot haar 31ste stond het leven van Hélène Hendriks in het teken van hockey. Zelfs de nare pinkblessure veranderde daar weinig aan, al gaf haar dat dus wel kansen om ook aan een maatschappelijke carrière te werken. Na de blessure ging ze nog een tijd door met hockeyen en speelde ze nog voor onder andere Den Bosch en Rotterdam. Op haar 31e zette ze een punt achter haar loopbaan als hockeyster. Door haar werk bij FOX Sports draait haar wereld voornamelijk om voetbal. Hockey volgt ze niet meer en beoefent ze ook niet meer. Zelfs tijd voor een relatie lijkt Hélène Hendriks niet te hebben. Ze is nog altijd vrijgezel, ondanks de vele verzoeken die ze wel krijgt, maar daar gaat ze niet op in.

Volg Hélène Hendriks ook op Facebook en Twitter