Sterren op TV
Machiel Helena Spoorloos

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 oktober 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Helena wil zoon Machiel ontmoeten in Spoorloos

Helena doet mee aan Spoorloos in de hoop haar zoon Machiel te ontmoeten. De Braziliaanse kan nog goed herinneren hoe ze als tiener zwanger raakte en op geen enkele steun van haar familie hoefde te rekenen. Ze besloot haar zoontje Machiel dan ook ter adoptie af te staan.

Helena al jong zwanger

Helena raakt op negentienjarige leeftijd zwanger. Samen met haar jeugdliefde Luiz verwachtte ze een zoontje: Machiel. Helena kwam er echter al snel achter dat haar familie haar niet wilde steunen en haar jeugdliefde was ook nergens meer te bekennen. De enige keuze die ze had, was Machiel afstaan voor adoptie.

Alhoewel ze daarvoor kiest, krijgt ze al snel spijt van haar keuze. “Ik wilde hem helemaal niet afstaan, maar het kon echt niet anders. Ik kon hem geen honger laten lijden.” Machiel komt terecht in een Nederlands gezin, waar hij het enige kind is dat geadopteerd is. Heel makkelijk verloopt zijn jeugd dan ook niet.

Helena wil Machiel ontmoeten in Spoorloos

Helena is haar zoon Machiel nooit vergeten en besluit nu mee te doen aan Spoorloos in de hoop hem te ontmoeten. Machiel is echter nooit echt bezig geweest met de zoektocht naar zijn biologische ouders. Het is de vraag hoe hij zal reageren als hij te horen krijgt dat zijn moeder hem dolgraag wil ontmoeten. De aflevering met Helena en Machiel wordt op maandag 16 oktober om 21.15 uur uitgezonden op NPO 1.