Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 november 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Heleen D’Haens is Italië-correspondent voor de NOS

Heleen D’Haens werd in 1993 geboren in België. De Belgische werkt als correspondent Italië bij de NOS.

Inhoudsopgave

Studie in Leuven en Amsterdam

D’Haens besloot na de middelbare school om Nederlandse en Engelse taal- en letterkunde te gaan studeren aan de Universiteit van Leuven in België. Na deze studie ging ze journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam studeren. Tijdens haar studie ging ze stage lopen bij de NOS.

Buitenlandredacteur bij NOS

In 2015 ging Heleen D’Haens aan de slag als buitenlandredacteur bij NOS. Als buitenlandredacteur maakte ze meerdere items voor het NOS Journaal. Daarnaast werkte ze veel samen met andere correspondenten aan reportages en ze schreef diverse artikelen voor de website van NOS. D’Haens maakt ook verschillende jeugddocumentaires over kinderrechten in Afrika en Oost-Europa. Ze maakte deze documentaires voor de EO-serie Mensjesrechten.

Wonen en werken in Rome

D’Haens werd in 2021 de correspondent Italië van NOS als opvolger van Mustafa Marghadi. Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws vertelde hierover: ,,Met Heleen krijgen we er een relatief jonge, maar zeer getalenteerde correspondent bij.” Ze verhuisde vervolgens naar Rome en vertelde op NOS.nl wat ze hiervan vond: ,,Ik vind het heerlijk om te wonen in Rome, waar achter elke fontein een eeuwenoud verhaal schuilgaat. Ik vind het heerlijk om te reizen, en culturele verschillen tussen Italianen uit eerste hand te ervaren. En ik vind het heerlijk om na zo’n reis thuis te komen met een Aperol spritz en een bord pasta.” D’Haens vindt Italië een erg interessant land waar grote Europese thema’s in terugkomen. Denk hierbij aan grote thema’s als politieke worsteling met migratie en de opkomst van rechts-populisme.