Sterren op TV
Heidi Nicodem Buitenhuis Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Heidi doet mee aan Heel Holland Bakt

Heidi doet in Heel Holland Bakt mee als trotse oma. De 56-jarige Heidi Nicodem Buitenhuis probeert iedere taart lekkerder en mooier te maken. Want zodra je een taart van haar ziet in HHB, moet je deze eigenlijk direct in de winkel willen ophalen.

Inhoudsopgave

Heidi is naast bakker een trotse oma

De 56-jarige Heidi is getrouwd met John en het is een druk huishouden. Ze heeft zelf twee dochters Dionne en Daniëlle, terwijl John een zoon en een dochter heeft genaamd Jordi en Jamie Lee. Inmiddels er ook één kleinzoon: Hugo. “Bij ons is het altijd wel een zoete inval. Ik vind het heel erg leuk dat iedereen binnen komt vallen. We zijn ook heel erg verzorgend als dat iedereen kan blijven eten.” Dat zal even lastig worden tijdens de Heel Holland Bakt periode.

Heide is vooral een heel trotse oma. “Wat we vooral heel erg leuk vinden is dat Hugo één dag in de week komt. Dan passen we op en het is ontzettend mooi om dat mannetje zo op te zien groeien. Het is heel anders dan met je eigen kinderen. Nu kun je veel meer genieten. Je hebt ze één dag en dan kun je er lekker mee doen wat je wilt. Daarna gaan we weer lekker naar hun eigen vader en moeder toe.”

In Heel Holland Bakt wil Heidi alles bakken

In aanloop naar Heel Holland Bakt omschrijft Heidi zichzelf alvast. “Ik ben een bakker die eigenlijk alles probeert te bakken. Als ik het niet kan, dan leer ik het. Ik bak broden, taart, cake en hartige taarten. Eigenlijk probeer ik alles. Ik vind het vooral leuk om te blijven experimenteren. De taarten steeds lekker te maken en ook steeds mooier op te maken. Je bakt toch eerst van recepten en daarna ga je kijken wat je er zelf van kunt maken. Zowel mooier als lekkerder, dat is vooral heel leuk.”

Wanneer Heidi een taart bakt heeft ze een duidelijk doel, dat hoopt ze ook te bereiken in Heel Holland Bakt. “Ik vind altijd dat als je een taart ziet, je hem gelijk zou willen kopen. Ik ben een beetje chaotisch en wil alles tegelijk doen. En dat gaat niet. Ik heb mezelf voorgenomen om netjes te werken. Ik zie best wel eens dat er veel troep is op het aanrecht en ik ga proberen dat mij dat niet meer gebeurd.”

Collega’s overtuigden Heidi om meet te doen aan HHB

Zelf had ze niet direct het idee om mee te doen aan Heel Holland Bakt, maar haar collega’s wisten haar te overtuigen. “Ik doe mee, omdat ze op kantoor zeiden dat ik me wel kon gaan opgeven voor Heel Holland Bakt. En ook om te kijken om te zien of ik zo goed ben als ik zelf denk dat ik ben. Ik neem bijna iedere dag gebak mee. Ik vind het leuk om mensen te laten proeven wat ik nou weer gebakken hebt.” En wat doet ze dan voor werk? “Wij produceren en leveren vloeren voor parkeergarages, balkons en galerijen. Ik maakt voor al mijn collega’s door het hele land afspraken bij onder meer bouwgroepen, vereniging van eigenaren en architecten.”

Uiteraard wil Heidi net zoals alle andere bakkers het liefst Heel Holland Bakt winnen, maar ze heeft ook een ander doel in HHB. “Ik vind de uitdaging van Heel Holland Bakt heel erg leuk omdat je in een tent moet werken. Je bent afhankelijk van de buitentemperatuur, ik ben benieuwd hoe ik daarmee om kan gaan.”

Heidi van Heel Holland Bakt is ook te volgen op Facebook.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie