Sterren op TV
Heidi Jeroen Dubbeltje Op Zijn Kant

Heidi en Jeroen van Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Heidi van den Bos en Jeroen Sprenger kennen we van Een Dubbeltje Op Zijn Kant. Het koppel uit Voorburg riep de hulp van het RTL 4-programma in, omdat de schulden te ernstige vormen aannamen en ze hier zelf geen einde meer aan konden maken. John Williams en Annemarie van Gaal staken de helpende hand toe.

Heidi en Jeroen bezuinigen in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

In Een Dubbeltje Op Zijn Kant horen we dat Jeroen en niet Heidi al jaren de financiën regelt. Dit is Jeroen Sprenger echter niet zo goed af gegaan, want het stel zit in diepe schulden Annemarie van Gaal rekende voor Jeroen en Heidi uit dat ze een schuld van ruim 67.000 euro hebben. Een enorm bedrag, zeker als er in ogenschouw wordt genomen dat ze best een prima inkomen hebben. Per maand wordt er namelijk 4208 euro netto verdiend, maar er gaat dus nóg meer uit.

Tijdens de aflevering van Een Dubbeltje Op Zijn Kant blijkt dat met name Jeroen een gat in de hand heeft en erg gevoelig is voor aanbiedingen. Zo hapte hij regelmatig toe op aanbiedingen om mee te doen aan loterijen en dit kost ze maandelijks ruim honderd euro. Daarnaast staat er in het huis ook een Coca Cola-apparaat, waar ze graag een glaasje cola uit tappen. Het bijvullen van de Coca Cola dispenser kost echter enorm veel geld. Maandelijks zijn ze hier zeker tweehonderd euro aan kwijt.

Op advies van Van Gaal gaan Heidi en Jeroen flink bezuinigen en dus gaat de Cola-machine het huis uit. Dat geldt ook voor de gekko’s en de vogelspin die ze in huis hebben. De katten en honden mogen blijven, ook al kosten deze dieren het meest. Natuurlijk worden de loterijen ook opgezegd en van Van Gaal krijgen ze de opdracht om per week maximaal honderd euro op te maken. Dat is een grote verandering, want voorheen maakten zij 1400 euro per maand op aan het huishouden.

Heidi en Jeroen doen productiewerk in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Om de inkomsten te verhogen doen Heidi en Jeroen voor productiewerk.nl in Een Dubbeltje Op Zijn Kant thuiswerk. Door het vouwen van enveloppen kunnen zij een extra zakcentje verdienen. Voor productiewerk kunnen ze voor een paar avonden zeventig euro per week extra verdienen. Ze nemen het productiewerk dan ook graag aan. Met John Williams halen ze een paar dozen enveloppen van productiewerk.nl uit een camper en gaan aan de slag.

Jeroen en Heidi van den Bos wekken totaal niet de indruk dat ze dit vervelend vinden. Ze zijn vastbesloten om de schuld van tienduizenden euro’s af te lossen binnen tien jaar en dus grijpen ze iedere kans aan. Voor productiewerk voelen ze zich dan ook niet te goed, zo is te zien in Een Dubbeltje Op Zijn Kant.

Tegen het einde van het programma krijgen Heidi en Jeroen veel complimenten van Annemarie en John. Na het doorknippen van de creditkarten, verkopen van overbodige luxeartikelen en het stopzetten van abonnementen kunnen ze zo’n duizend euro per maand aflossen. Het stel spreekt van een omslag en wordt als beloning een weekendje naar Amsterdam gestuurd.