Sterren op TV
Heel Holland Bakt Robert Andre en Jannie

Heel Holland Bakt deelnemers

Heel Holland Bakt is het zeer succesvolle programma van Omroep Max, waarin we jaarlijks op zoek gaan naar de beste thuisbakker van Nederland. HHB is afgeleid van The Great British Bake-Off en viel de kijkers direct in de smaak door de ontspannen sfeer. In een grote witte tent maken tien amateurbakkers de mooiste taarten, broden of gebak.

Heel Holland Bakt seizoen 5 – 2017

Voor het tweede jaar op rij is de presentatie van Heel Holland Bakt in handen van André van Duin. Hij krijgt daarbij opnieuw steun van de juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Bij de tien deelnemers is dit jaar een zeer gemêleerd gezelschap te vinden. Zo is er Hans, de jongeling die nog studeert en bij zijn oma woont omdat ze om de hoek van zijn school woont. Arts in opleiding Vanessa heeft haar roots op Curaçao, terwijl Ine opgroeide in Arabië. Deze invloeden willen ze in hun voordeel gaan benutten. Nico’s vader was een banketbakker en dat wil hij graag tonen, terwijl Rik overdag vulpennen verkoopt… alleen dan wel hele dure!

Deelnemers Corrie Wagenaar Gwenn Danis
Hans Spitsbaar Heidi Nicodem Buitenhuis
Ine Paauw van der Plas Maarten van der Klis
Marjolein van Till Nico Witteman
Rik van Doornmalen Vanessa Pourier

Heel Holland Bakt seizoen 4 – 2016

Noodgedwongen presenteerde André van Duin het vierde seizoen van Heel Holland Bakt. Door een hersenbloeding was Martine Bijl nog niet in staat om de opnames bij te wonen, waardoor Van Duin het stokje tijdelijk overnam. Hij maakte daarnaast midweeks het programma Smaakt Naar Meer. Hierin kwam de afvaller van de zondag langs, een panel met bekende Nederlanders nam de aflevering door en heel veel thuisbakkers hadden fraaie creaties gemaakt. Het vierde seizoen van Heel Holland Bakt werd gewonnen door Annemarie Pronk, die het gehele seizoen op een zeer constant niveau presteerde. Daarmee wist ze de halve Australische Francis Kuijk te verslaan, die gaandeweg de eindstreep steeds meer indruk wist te maken.

Winnaar Annemarie Pronk
Finalisten Guido Camps Francis Kuijk
Deelnemers Alper Tekinerdogan Dagmar Oudshoorn-Tinga
Emma Victoria Bauling Hidde Jonker
Marcel van Langen Manuela van der Heijden
Patricia Janssen

Heel Holland Bakt seizoen 3 – 2015

Winnaar Sarena
Finalisten Farida Martine
Deelnemers Aat Filiz
Fina Jaap
Joris Maartje
Michiel

Heel Holland Bakt seizoen 2 – 2014

Winnaar Menno
Finalisten Anouk Beth
Deelnemers Corina Fleur
Jacques Karin
Martijn Ton
Victor

Heel Holland Bakt seizoen 1 – 2013

Winnaar Rutger
Finalisten Evert Narcis
Deelnemers Annelies Emma
Erna Georges
Jolanda Matthieu
Ruth