Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 december 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Heeft Jort Kelder een nieuwe liefde?

Jort Kelder ken je ongetwijfeld van televisie. De presentator heeft een eigen stijl, presenteerde meerdere programma’s en is daarnaast een echte opiniemaker. Kelder heeft bovendien een liefdesleven dat de afgelopen jaren de nodige aandacht kreeg. 

Kelder, volledige naam Jort Paul Wouter Kelder, werd op 22 september 1964 geboren in Gouda. Kelder is een Nederlands columnist, journalist, televisiepresentator en hoofdredacteur. De hoofdredacteur had in het verleden relaties met bekende Nederlanders als Georgina Verbaan en Lauren Verster. Hij heeft ook een dierbare vriendschap met Mark Rutte.

Inhoudsopgave

Studie Nederlands Recht

Na zijn middelbare schooltijd besloot Kelder Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht te gaan studeren. Van 1987 tot 1989 was hij persvoorlichter in het Hoofdbestuur van de JOVD, de liberale jongerenorganisatie.

Van stagiair tot hoofdredacteur bij Quote

Jort Kelder begon zijn carrière als stagiair bij het blad Quote. In 1990 studeerde Kelder af aan de Universiteit Utrecht en na zijn stage werd hij redacteur bij Quote. Drie jaar later werd Kelder hoofdredacteur van het zakenblad. In 1998 werd hij uitgeroepen tot ‘Hoofdredacteur van het jaar’. Een jaar later werd ook Quote uitgeroepen tot ‘Tijdschrift van het jaar’ door de Nederlandse Uitgeversbond.

Werkzaamheden als journalist en columnist

Kelder hield het niet alleen bij zijn bezigheden als hoofdredacteur bij Quote. Zo was hij onder andere mede hoofdredacteur bij het tijdschrift QPF. Jort Kelder schreef daarnaast ook diverse artikelen en columns voor Het Parool en het NRC Handelsblad. Verder publiceerde hij ook diverse boeken. In 2007 besloot Kelder terug te treden als Quote hoofdredacteur. Zijn besluit had onder andere te maken met de overname van Quote door Hachette Filipacchi. Kelder bleef wel nog enige tijd actief als adviseur. In 2011 keerde Kelder weer terug als actief als Mirjam van den Broeke als nieuwe hoofdredacteur bij Quote wordt aangesteld. Vanaf 2012 schrijft Kelder maandelijks een column voor het blad.

TV-debuut in 2000

Jort Kelder maakte zijn TV-debuut in 2000 bij Net5. De jaren daarna was hij ook regelmatig te zien bij Talpa, KRO, AVRO en VPRO. In 2018 en 2019 presenteerde Kelder het discussieprogramma Buitenhof voor de AVROTROS.

Producties eigen bedrijf Mediamaatjes BV

Jort Kelder heeft samen met Ronald van de Laar een bedrijf genaamd Mediamaatjes BV. Het bedrijf richtte onder andere de website 925.nl en tv-productiebedrijf 925TV op. Met dit productiebedrijf produceert hij onder het programma Bij ons in de BV. In 2016 werd het vermogen van Jort Kelder 3 miljoen geschat. Kelder heeft bovendien meerdere campagnes gedaan voor herenmodeketen Suit Supply.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jort Kelder (@jort.kelder)

Strijden tegen dierenleed

Kelder eet sinds 1991 geen vlees meer en is sterk betrokken bij de Stichting ‘Eet geen dierenleed’. In 2010 is hij ook actief bij campagne tegen het eten van ganzenlever van Wakker Dier.

Scherpe uitspraken en uitgesproken standpunten

Kelder staat met name bekend om zijn opvallende outfits dat bestaat uit gestreepte overhemden, maatpakken, bretels en hoogwater-broeken. Dit is natuurlijk niet het enige waar Jork Kelder bekend om staat. Het gaat name om zijn scherpe uitspraken en uitgesproken standpunten. Met deze uitspraken behaalt hij regelmatig het nieuws. In 2007 was Kelder in een radioprogramma te gast samen met advocaat Bram Moszkowicz en Willem Holleeder. Hij maakte hen uit voor ‘maffiamaatjes’ wat eindigde in een kort geding tegen Kelder. De rechter sprak Kelder vrij van het geheel van de eisen. Ook tijdens de corona-crisis kwam Kelder in opspraak. In Quote deed hij de uitspraak ,,80-plussers aan het redden zijn die te dik zijn en gerookt hebben.” Ook in 2021 kwam Kelder in het nieuws omdat hij campagnefilmpjes voor Forum voor Democratie gefinancierd had. Hij bevestigde dit nieuwtje in zijn podcast De Jortcast. Hij ontkende hierbij wel dat er sprake was van een belangenverstrengeling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jort Kelder (@jort.kelder)

Vele relaties

Jort Kelder heeft in zijn verleden flink wat relaties gehad. Zo was hij onder andere samen met bekende Nederlandse Georgina Verbaan en Lauren Verster. De verslaggever had van 2003 tot 2008 een relatie met actrice Georgina Verbaan. Kelder verbrak de relatie vanwege een filmpje waarop Verbaan zoende met presentator Pieter van der Wielen in een café in Leiden. Albert Verlinde vertoonde dit filmpje op RTL Boulevard. Vervolgens was Kelder vier jaar lang samen met presentatrice Lauren Verster die er ook met een ander vandaar ging waarop Kelder besloot bewust single te zijn. In 2020 vertelt hij aan het AD: ,,Ik koester mijn solitaire bestaan, maar als er een duif in mijn net vliegt, zien we wel hoe het gaat.”

In de zomer van 2021 schreef Story dat Kelder op het water was gezien met een onbekende dame. ,,Opvarenden van andere boten zagen dat de NPO-presentator in het gezelschap verkeerde van een charmante vrouw met lange blonde krullen, met wie hij geanimeerd in gesprek was. Zou Jort, die zichzelf doorgaans neerzet als een verstokte vrijgezel die niet geschikt is voor een vaste relatie, een nieuwe liefde gevonden hebben? Hij is inmiddels alweer ruim vijf jaar vrijgezel, nadat zijn relatie met presentatrice Lauren Verster op de klippen liep. Of de vrouw met wie hij zich dit weekend op het water zo vermaakte een kandidate voor een langdurige reis op een huwelijksbootje zou kunnen zijn, zal moeten blijken – op de sloep van Jort hielden ze het in elk geval samen een paar uur in vrolijkheid vol.”

Goede vriend Mark Rutte

Jort Kelder heeft een verblijf op Terschelling waar hij regelmatig verblijft voor de nodige rust met zijn Britse kortharige katten genaamd Harry en Carlos. Jort Kelder is goed bevriend met Mark Rutte. Ze hebben al jaren een innige band. Zij ontmoetten elkaar regelmatig op Terschelling in het unieke eco-verblijf van Kelder waar ze graag documentaires en archiefbeelden over de jaren zeventig kijken. ,,Het liefst over Joop den Uyl”, vertelde hij aan NU.nl.