Sterren op TV
Heather Richardson-Bergsma vrouw Jorrit Bergsma

Heather Richardson-Bergsma vrouw van Jorrit Bergsma

Heather Richardson-Bergsma is de vrouw van Jorrit Bergsma. Net als haar man is ook Heather een bekende in de schaatswereld. Heather staat namelijk bekend als langebaanschaatsster die sinds 2006 wedstrijden rijdt en vooral de 1000 en 1500 meter meepakt. Ze komt uit voor haar vaderland Amerika. Samen met Jorrit woont Heather in Oldeboorn, Friesland.

Inhoudsopgave

Heather Richardson-Bergsma vrouw Jorrit Bergsma

Heather Richardson-Bergsma is de vrouw van Jorrit Bergsma. De twee tortelduifjes kunnen we wel bestempelen als het succesvolste schaatsduo van dit moment. Zowel Jorrit als zijn vrouw Heather hebben een imponerend CV opgebouwd op de schaatsbaan. Zo was Heather al te zien op de Olympische Winterspelen van 2010 en 2014 en wist ze in de afgelopen jaren al aardig wat gouden medailles in de wacht te slepen op de WK Sprint, de WK Afstanden en de Wereldbeker.

Heather, die geboren is in High Point in de Verenigde Staten, kennen we in Nederland achter vooral als ‘de vrouw van’. Jorrit trok in 2011 voor het eerst de aandacht van Heather, maar het duurde best even voordat de twee elkaar vonden. Het was Heather die Jorrit een berichtje stuurde. In eerste instantie was dat echter niet heel succesvol, vertelde Heather aan Schaatsen.nl. “We sms’ten een beetje, maar het was ongemakkelijk omdat we elkaar niet kenden en niks te melden hadden.”

© Instagram

Vonk tussen Heather en Jorrit sloeg over

De wereldbekerwedstrijden in Berlijn deed de vonk tussen de twee echt overslaan. “Na Berlijn waren we een stelletje. Daarna zouden we elkaar maanden niet zien. Maar ik hintte: ‘Zal ik terugkomen deze zomer?'” Ook Jorrit voelde al wel wat voor Heather, maar had iets meer tijd nodig voordat hij zich er echt aan over gaf. Toen Jorrit de ouders van Heather leerde kennen, zorgde dat toch even voor spanningen. Vooral haar moeder was namelijk geen fan van hem. “Maar toen ze je beter leerde kennen was het goed. Ze zag dat je een goede jongen bent en lief voor me was.”

Jorrit weet nog goed hoe hij zijn vrouw ten huwelijk vroeg. Terwijl hij de vader van Heather al om toestemming had gevraagd, was hij haar moeder een beetje vergeten. “Een paar minuten voor het aanzoek belde ik haar pas op.” In Myrtle Beach schreef Jorrit de woorden ‘Marry Me’ in het zand. In 2015 stapten de twee daadwerkelijk in het huwelijksbootje. En ook vandaag de dag zijn ze nog altijd dolgelukkig met elkaar.

Jorrit Bergsma vader van Brent en Barbara Jean

Jorrit Bergsma en Heather Richardson-Bergsma zijn inmiddels de trotse ouders van een zoontje en dochter. Brent Bergsma werd op 16 oktober geboren, twaalf dagen voordat Heather was uitgerekend. Daarnaast zijn Jorrit en Heather ook de trotse ouder van dochter Barabar Jean, die in september 2020 werd geboren. Ook zijn ze baasjes van Yuki, een Japanse spits hond.

Heather Richardson-Bergsma is te volgen via Instagram en Facebook.

© Instagram