Sterren op TV
Hans Petra Hart in Aktie

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 november 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Hans en Petra met Lesley en Laura in Hart in Aktie

Hans en Petra zijn te zien in Hart in Aktie. De twee zijn de trotse ouders van tweeling Lesley en Laura. Alhoewel ze dolgelukkig zijn met hun dochters, is het voor de twee ouders wel een zware taak om ze te verzorgen. Beide kinderen zijn namelijk geboren met verstandelijke en lichamelijke beperkingen, waardoor ze veel zorg nodig hebben. Laura kan bijvoorbeeld niet praten, niet lopen en niet zelf eten. Airen Mylene heeft besloten om in actie te schieten voor het gezin in een nieuwe aflevering van Hart in Aktie op SBS6.

Hans en Petra in Hart in Aktie

Hans en Petra zijn te zien in Hart in Aktie. Ze denken dat de brief aan het SBS6-programma is gestuurd om ze een dagje uit te geven. Ondertussen heeft het team van Hart in Aktie echter hard gewerkt in et huis van Hans, Petra, Laura en Lesley.

De ouders konden het nog maar moeilijk aan om vooral Laura iedere dag de trap op te tillen. Een traplift kregen zij van de gemeente echter niet vergoed, omdat die liever zag dat ze naar een gelijkvloerse woning zouden verhuizen.

Traplift voor kinderen Laura en Lesley in Hart in Aktie

Hart in Aktie heeft ervoor gezorgd dat die traplift er nu alsnog gekomen is. Tijdens het dagje uit is het team druk bezig geweest om de traplift te realiseren in het huis. Als Hans en Petra de verrassing zien, barsten ze in tranen uit.

“Ik heb hier gewoon geen woorden voor. Dit vind ik heel bijzonder. Dit is echt ongelooflijk”, vertelde Petra. Het is duidelijk dat het leven van Hans en Petra met hun twee twintigjarige dochters nu een stuk makkelijker zal worden.