Sterren op TV

Hannes Van Dahl de man van Floor Jansen

Hannes Van Dahl is de man van Floor Jansen, een Nederlandse zangeres die vooral bekend werd door haar deelname aan het televisieprogramma Beste Zangers. Haar grote liefde Hannes komt uit Zweden en is net als Floor actief in de wereld van de metalmuziek, met de band Sabaton.

Hannes Van Dahl man Floor Jansen

Hannes Van Dahl is drummer van de powermetalband Sabaton, uit zijn geboorteland Zweden. Sabaton, opgericht in 1999, staat bekend om liederen die bijna uitsluitend over oorlog gaan.

In 2019 ontsnapte de band zelf nog aan de dood, bij een zwaar verkeersongeluk. Het Algemeen Dagblad schreef toen over hen dat ze ‘door het oog van de naald kropen’, in Tunesië. De auto waarin de band zat werd volledig total loss gereden.

Hannes Van Dahl lid van Zweedse powermetalband Sabaton

In maart 2017 kregen Hannes Van Dahl en Floor Jansen hun eerste kindje samen: dochtertje Freja Van Dahl zag voor het eerst het levenslicht. Ondertussen maakt Floor Jansen deel uit van een Finse band genaamd Nightwish. Samen met man Hannes Van Dahl heeft ze ook nog een hondje thuis.

Floor Jansen in Beste Zangers

Floor Jansen verliet Nederland ooit voor Zweden vanwege enerzijds de liefde voor Hannes Van Dahl, maar anderzijds ook omdat ze in Nederland maar niet door wist te breken.

Dat veranderde toen ze in augustus 2019 op de tv kwam in het programma Beste Zangers, waarin Floor onder meer een indrukwekkend The Phanton of the Opera-duet zong met Henk Poort. Sindsdien is Floor een stuk bekender in Nederland, maar het aller liefst is ze lekker in Zweden bij haar dochter Freja en haar man Hannes Van Dahl.