Sterren op TV
Hanne Tersmette Boswachter Gezocht

Hanne Tersmette jurylid Boswachter Gezocht

Hanne Tersmette is jurylid in Boswachter Gezocht, een programma van SBS 6. Daarnaast is de blondine in het dagelijks leven Par Ranger bij Natuurmonumenten, waar ze vlogs voor maakt. Ook voor LibelleTV gaat ze regelmatig met de camera de natuur in.

Inhoudsopgave

Hanne Tersmette in jury Boswachter Gezocht

Hanne Tersmette keurt in Boswachter Gezocht als jurylid de deelnemers van het SBS 6-programma. In totaal hebben tien personen zich kandidaat gesteld om de strijd aan te gaan. De inzet is een felbegeerde baan als boswachter op Texel. Onder andere Hanne Tersmette zal als jurylid van Boswachter Gezocht invloed hebben op de nieuwe boswachter van Texel. Dat Hanne Tersmette gevraagd is als jurylid is niet vreemd. De knappe blondine houdt van de natuur en heeft inmiddels al enige ervaring op televisie. Zo mocht Tersmette al eens aanschuiven in DWDD om het te hebben over de taken van een boswachter en nodige Humberto Tan haar uit voor RTL Late Night. Daarnaast vlogt ze voor LibelleTV en Natuurmonumenten om te laten zien wat de Nederlandse natuur allemaal te bieden heeft.

Hanne Tersmette van Natuurmonumenten

Hanne Tersmette werkt al enige tijd voor Natuurmonumenten als boswachter, maar voor dit bestaan zag het leven van de jonge vrouw uit de Zaanstreek er heel anders uit. Tersmette deed meerdere studies, waaronder in communicatie en kwam uiteindelijk in de reclamewereld terecht. Echt gelukkig werd Tersmette daar niet van en in een interview met VIVA vertelde de blondine dat ze toen besloot op te schrijven wat haar wel gelukkige maakte. Twee dingen stonden bovenaan het lijstje: sporten en natuur. “Ik kwam toen per toeval een vacature van Natuurmonumenten tegen voor boswachter. Ik voldeed niet aan alle eisen, maar ben er vol voor gegaan. Ik heb mijn sollicitatiebrief persoonlijk afgegeven, gaf tijdens het gesprek aan dat ik voor elke vorm van bijscholing open stond en had voor mezelf helder hoe ik de kwaliteiten die ik in de reclamewereld had opgedaan op een andere manier voor deze baan kon inzetten. Toen was ik binnen”, vertelde Tersmette.

De keuze van Hanne Tersmette om voor Natuurmonumenten te gaan werken bleek een schot in de roos. Het maakt haar gelukkig om ruim veertig uur per week in de natuur te werken, al kreeg ze niet van iedereen steun toen ze al op jonge leeftijd voor de carrièreswitch ging. “Toen ik zei dat ik boswachter wilde worden, lachten mensen me uit. Toch heb ik me laten leiden door mijn passie. In het begin was het zeker niet altijd makkelijk, maar het is me toch maar mooi gelukt. Daar ben ik heel trots op. Eén van mijn beste beslissingen ooit.”

Natuurmonumenten heeft Hanne Tersmette veel gebracht. Niet alleen is ze gelukkig als boswachter en communicatie & beleven Gooi en Vechtstreek, het opende ook andere deuren. Bijvoorbeeld de televisiewereld. Zo was ze op 28-jarige leeftijd in De Wereld Draait Door te gast en werkte ze mee aan het programma Open het Bos, een tv-actie georganiseerd door Natuurmonumenten en RTL 4. Het openen van een nieuw bos in Utrecht stond in dit programma centraal. Daarnaast is Tersmette dus vanaf september 2017 jurylid in Boswachter Gezocht.

Hanne Tersmette heeft een vriend

Hanne Tersmette woont in Noord-Holland samen met Kees, haar vriend, en met poes Kip. Tersmette noemt zichzelf een echt poldermeisje uit de Zaanstreek en voelt zich in de natuur als een vis in het water. Nu ze haar draai heeft gevonden in haar nieuwe leven richt ze zich op steeds meer projecten. Zo is Hanne Tersmette een boek aan het schrijven. Het boek Gaan! van Hanne Tersmette verschijnt in het voorjaar van 2018 en moet anderen inspireren om ook de natuur in te gaan, want Hanne wil iedereen in Nederland maar wat graag laten zien hoe mooi de natuur hier is.

Volg Hanne Termsette op Instagram, Facebook en Twitter

Alle kandidaten Boswachter Gezocht: Mick | Rick | Sharon | Joris | Lars | Stephan | Heleen | Tessa | Jerome | Bernadet