Sterren op TV

Hannah van Wieringen vriendin van Jeroen Wollaars

Hannah van Wieringen is de vriendin van Jeroen Wollaars, een Nederlandse journalist, nieuwslezer en verslaggever. Hij is vooral bekend als het gezicht van actualiteitenprogramma Nieuwsuur, vriendin Hannah is schrijfster.

Hannah van Wieringen vriendin Jeroen Wollaars

Hannah van Wieringen is in 1982 geboren in Haarlem en verdient haar geld als schrijfster. Eén van haar bekendste werken is ‘De Kermis van Gravezuid’, een verhalenroman waarmee ze de Acadamica Literatuurprijs won. Verder vertaalt en bewerkt ze toneel, proza en poëzie. Hannah is vijf jaar jonger dan haar nieuwe liefde Jeroen Wollaars.

De website De Harmonie schrijft verder over haar: ‘Hannah van Wieringen studeerde Writing for Performance in Utrecht. Ze viel op met de eenakters Reiger ex Machina ( 2007) en Lege Plek (2008). Daarna volgde Er moet licht zijn (2010) bij Toneelgroep Oostpool.’

Pijnlijke scheiding Jeroen Wollaars met ex-vrouw

Jeroen Wollaars is al getrouwd geweest met een andere vrouw, nog voordat hij Hannah van Wieringen leerde kennen. Deze dame zou in eerste instantie bij hem komen wonen in Berlijn, waar Jeroen als correspondent werkte, maar dat ging op het laatste moment niet door: de relatie klapte.

“Het plan was om samen in Berlijn te gaan wonen, maar dat gebeurde niet, en toen gingen we uit elkaar. De redenen ga ik niet vertellen. Mensen scheiden weleens”, stelde Jeroen reeds in gesprek met De Volkskrant.

Jeroen Wollaars presentator Nieuwsuur

Jeroen Wollaars zag in 1977 voor het eerst het levenslicht in Woerden, in de provincie Utrecht. Hij studeerde dan ook op de Hogeschool aldaar en belandde via AT5 bij de Duitse WDR, waar hij tijdelijk ‘Aktuelle Stunde’ presenteerde.

Van 2015 tot 2018 werkte Jeroen ook in Duitsland, maar toen als correspondent vanuit Berlijn. Zijn ex-vrouw kwam dus nooit mee naar de hoofdstad van ons buurland, ook al was dat altijd de bedoeling. Inmiddels is Jeroen terug in Nederland, bij Nieuwsuur. En zijn nieuwe liefde, Hannah van Wieringen, staat trouw aan zijn zijde!