Sterren op TV
Gwenn Danis Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Gwenn Danis bakt in Heel Holland Bakt

Gwenn Danis doet mee aan Heel Holland Bakt 2017. De halve Fransman wil het liefst de hele dag in de keuken staan en de witte tent van Heel Holland Bakt komt voor hem dan ook als geroepen.

Inhoudsopgave

Gwenn is half Frans en half Nederlands

De dertigjarige Gwenn is getrouwd met Pauline, een Française en samen zijn ze de gelukkige ouders van de pasgeboren Elise. De geboorte van zijn dochter slurpt logischerwijs veel tijd op, waardoor het bakken er wel eens tussendoor schiet. “Ik probeer er tijd voor vrij te maken en gelukkig is de kleine nooit ver weg.” Terwijl Gwenn zijn beslag staat te mengen om flink te oefenen voor Heel Holland Bakt kijkt de kleine vanuit haar wipstoel rustig toe.

Dat Gwenn getrouwd is met een Française komt niet helemaal uit de lucht vallen. “Ik ben half Frans en half Nederlands. Ik ben namelijk geboren in Zuid-Frankrijk en heb daar een aantal jaar gewoond. Daarna ben ik naar Nederland verhuisd. Ik voel me niet volledig Frans of Nederlands, maar probeer vooral het voordeel van allebei de landen te pakken.” Zo komt die diversiteit ook terug in zijn baksels.

Gwenn wil bij Heel Holland Bakt de klassieke Franse stijl

Hoe Gwenn bij Heel Holland Bakt terecht is gekomen? Wat was voor hem een logische stap. “Bakken is voor mij een passie. Het draait de hele dag om bakken, ook als ik slaap maalt het nog door mijn hoofd. Als ik in mijn bed lig dan denk ik nog na over een taart. Ik kan vierentwintig uur per dag bakken, daar heb ik geen slaap voor nodig.” En als het om bakken gaat tussen Frankrijk en Nederland? Dan heeft Gwenn wel een duidelijke voorkeur. “Wat mij het meest inspireert is de klassieke Franse stijl. Heel luxueus, strak en verfijnd. Mooie perfecte toefjes in plaats van de meer rustieke stijl. En dat zit in Frankrijk er gewoon ingebakken, want daar heb je op iedere hoek van de straat een boulangerie waar je op zondagochtend een vers croissantje of stokbroodje haalt.”

Toch is bakken voor Gwenn nog geen dagtaak, want tussen zijn inspanningen richting Heel Holland Bakt werkt hij ook nog gewoon als customer service manager voor een aantal restaurants in Amsterdam. “Ik verzorg alle communicatiekanalen met klanten. De horeca heb ik eigenlijk altijd in me gehad. Toen ik klein was had ik een klein serviesesetje en op verjaardagen ging ik rond de tafel met mijn blocnote om op te schrijven wat iedereen wilde drinken. Ik ben er dus automatisch ingerold.”

Winst van HHB is doel van Gwenn

Hobby’s naast bakken heeft Gwenn ook. “Gitaar spelen doe ik al vijftien jaar. Het geeft rust en ontspanning, het is soms zelfs bijna therapeutisch. Met mijn gitaar kom ik helemaal tot rust.” En die ontspanning heeft hij in de drukke weken in de tent van Heel Holland bakt wel nodig. Want Gwenn wil lang van de partij zijn bij HHB. “Ik doe mee om te winnen. Ik ben zeer competatief en winnen is een absolute must. De kans dat er een Frans scheldwoord langs gaat komen is best groot.”

Gwenn Danis van Heel Holland Bakt is ook te volgen op Facebook.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie