Sterren op TV
Gwen Pol

Gwen Pol als grote mediabelofte welkom bij DWDD, RTL Late Night en Jinek

Gwen Pol geldt als een groot mediatalent in Nederland. Als producer en Host bij VICE werd Pol genomineerd voor de MediaBelofte 2016. Uiteindelijk moest ze die prijs aan Dick Heerkens (Initiative) laten, maar dat de naam van Gwen Pol gevestigd is moge duidelijk zijn.

Begin carrière Gwen Pol

De journalistieke carrière van Gwen Pol begon nog bij het ‘ouderwetse’ medium VPRO. Die traditionele manier van nieuwsgaring en het verspreiden hiervan is wat haar betreft achterhaald. Ze kreeg tijdens haar periode bij de VPRO al de kans om op freelance basis opdrachten te doen voor VICE. Dit van oorsprong Canadese bedrijf past beter bij Pol.

VICE heeft een andere manier van communiceren dan de standaard mediaplatformen en dat spreekt niet alleen Gwen Pol aan, maar ook de jongeren. VICE is in meer dan veertig landen het kanaal waar programma’s, documentaires en artiekelen gemaakt op geheel eigen wijze. De verhalen hebben vaak een persoonlijke kant en dat spreekt de jonge generatie overduidelijk aan.

De overstap naar VICE heeft Gwen Pol geen windeieren gelegd. Ze maakte verschillende spraakmakende programma’s en dat leverde haar in november 2015 een nominatie voor de MediaBelofte 2016 op. Het was voor het eerst dat deze prijs in het leven was geroepen.

Gwen Pol mag aanschuiven bij DWDD, RTL Late Night en Jinek

Met nog negen andere kandidaten maakte zij kans op de prijs. De titel MediaBelofte van het Jaar mocht Pol uiteindelijk niet voor zich opstrijken, maar plotseling was de voormalig studente van de Universiteit van Amsterdam een gevestigde naam in medialand.

Dat Gwen er goed op staat in medialand blijkt ook wel uit het feit dat ze sinds haar nominatie vaker wordt uitgenodigd voor programma’s. Zo schoof ze eind februari aan bij JINEK, de latenight talkshow van Eva Jinek. Ze praatte hier over haar laatste documentaire die ze voor VICE had gemaakt, over medicinale wiet.

Haar optreden bij JINEK moet de redactie van De Wereld Draait Door opgevallen zijn, want plotseling werd Gwen Pol uitgenodigd om tafeldame bij DWDD te zijn. Als sidekick van Matthijs van Nieuwkerk maakte ze op 25 februari 2016 haar debuut op het Westergasfabriek terrein.

Ook daarna was mevrouw Pol regelmatig te zien op televisie. Ook Humberto Tan nodigde haar uit voor zijn programma RTL Late Night. Vaak was dit om over projecten waaraan Gwen Pol werkte voor VICE te praten.

Een bericht gedeeld door Gwen (@gwenpol) op

Een bericht gedeeld door Gwen (@gwenpol) op

Een bericht gedeeld door Gwen (@gwenpol) op

Een bericht gedeeld door Gwen (@gwenpol) op