Sterren op TV
Guido Spek GTST

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Guido Spek is niet alleen Sjoerd Bouwhuis in GTST

De in Rotterdam geboren Guido Spek blijkt op het gebied van acteren een alleskunner. Niet alleen is hij dagelijks te zien in de razendpopulaire soap Goede tijden, slechte tijden, ook zien we hem steeds vaker terug in andere televisieprogramma’s. Zo kwam hij in de afgelopen jaren al langs bij Ik hou van Holland, De Jongens tegen de Meisjes, Wij zijn de beste! en The Kids Top 20.

Guido Spek blijkt ook steeds vaker te bewonderen te zijn in het theater. De acteur had al een rol in de voorstelling De Dag Dat De Papegaai Zelf Iets Wilde Zeggen. Met die voorstelling stond hij onder andere in de Stadsschouwburg Groningen en in het Parktheater te Eindhoven. In 2015 speelde Spek een van de hoofdrollen in de musical Hartsvrienden. Hij vertolkte de rol van Mickey.

Daarnaast blijkt Guido Spek ook over een muzikaal talent te beschikken. Hier en daar konden we de zangstem van Guido al horen in aflevering van Goede tijden, slechte tijden, met nummers als Jij en Passing times. De Rotterdammer speelt daarnaast gitaar, mondharmonica en schrijft zijn eigen teksten. Binnenkort kunnen we mogelijk zelfs een EP van Spek verwachten.

Guido Spek als Sjoerd Bouwhuis in GTST

Sinds 2010 is Guido dus dagelijks te zien in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. De 26-jarige acteur werd als student van het conservatorium in Rotterdam gevraagd om auditie te doen voor een rol in de dagelijkse soap. Dat leverde hem uiteindelijk dus de rol van Sjoerd Bouwhuis op. Zijn studie werd voor GTST in de ijskast gezet.

Guido Spek met Maan en Buddy Vedder

In maart 2015 ging Guido Spek langs bij GTST-collega Buddy Vedder in het programma The Kids Top 20. Daarbij bracht de alleskunner samen met Buddy en The Voice of Holland-winnares Maan het nummer Love Yourself van Justin Bieber ten gehore. Het nummer is hier te beluisteren.

Wil jij niets meer missen van Guido Spek? Volg hem dan via Twitter, Instagram en Facebook.