Sterren op TV
Gallyon-van-Vessem-1024x604

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 december 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Greg de Jong is de man van Gallyon van Vessem

Gallyon van Vessem ken je waarschijnlijk van televisie, want ze is al geruime tijd presentatrice van verschillende programma’s.  Denk aan Hart van Nederland, Shownieuws en 112 Vandaag. Gallyon van Vessem is met Greg de Jong

Gallyon van Vessem werd geboren op 25 november 1968 in Haarlem. Van Vessem is een presentatrice. Ze is voornamelijk bekend van haar presentatieklussen bij Hart van Nederland en Shownieuws. Sinds 2021 is ze te zien in het live RTL5-programma 112Vandaag. De presentatrice woont samen met haar man Greg de Jong en hun dochter Jolie in Amsterdam. Het vermogen van Gallyon van Vessem wordt op zo’n 3 miljoen geschat.

Inhoudsopgave

Begin carrière als presentatrice

In 1991 startte Gallyon van Vessem bij de TROS. Ze presenteerde diverse kinderprogramma’s, zoals Bassie en Adriaan. In 1995 maakte Van Vessem de overstap naar SBS6. Samen met haar collega Milika Peterzon presenteerde ze het nieuwsprogramma Hart van Nederland. Na dit twee jaar te hebben gedaan, besloot ze te stoppen met het presentatiewerk. Ze ging zich volledig focussen op het opzetten van haar eigen kliniek voor cosmetische chirurgie. Ze is open over de ingrepen die ze zelf liet doen: ,,Ik heb de wallen onder mijn ogen laten weghalen, één ooglid is gelift omdat dat ging hangen. En één keer per jaar krijg ik een Botox-injectie in mijn voorhoofd. Verder durf én wil ik niet gaan”, vertelde ze aan Story.

Presentatrice Hart van Nederland en Shownieuws

In 2004 keerde de presentatrice weer terug op de TV. Ze werd het gezicht van Actienieuws op SBS6. Dit programma veranderde in 2006 in de vroege editie van Hart van Nederland. Samen met haar collega’s Marlayne Sahupala en Evelien de Bruijn presenteerde ze het dagelijkse programma. Gallyon van Vessem was daarnaast ook van 2006 tot 2012 een van de presentatrices van Shownieuws.

Gedwongen vertrek bij SBS6

In 2019 werd Van Vessem ontslagen bij SBS6, omdat ze het programma wilde gaan vernieuwen. Op 21 oktober presenteerde de Haarlemse haar laatste aflevering van Hart van Nederland. Haar gedwongen vertrek bij de zender is haar niet in de koude kleren gaan zitten, vertelde ze aan het AD:,, Het waren rumoerige tijden, ik moest natuurlijk even bijkomen van wat er allemaal is gebeurd. Maar er zijn ook een paar deuren opengegaan waar ik natuurlijk wel een beetje op gehoopt had. Een daarvan is dat ik bij RTL 5 Uur Live mag presenteren in januari. Samen met Daphne Bunskoek, dan ben ik dus co-host en dat vind ik onwijs eervol. Ik ben een heel blij mens.” Sinds 2021 is ze te zien in het live RTL5-programma 112Vandaag samen met Pim Sedee en Kirsten Westrik.

Relatie met Greg de Jong

Gallyon van Vessem is in 2010 getrouwd met Greg de Jong. In datzelfde jaar kreeg het stel hun eerste kind: een dochter, genaamd Jolie. Het gezin woont samen in Overveen, nabij Haarlem. Volgens HollywoodHuizen kocht ze daar met haar partner Greg de Jong een fraaie villa van ruim 1,1 miljoen euro in 2017. Dat kon ze makkelijk betalen, omdat het stel hun huis in Amsterdam-Zuid voor ruim 1,3 miljoen euro had verkocht. Greg de Jong heeft een succesvol bedrijf in feestartikelen. In 2022 gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging, liet hij weten.